Productie-detail

Ice Age 2 - The Meltdown

Ice Age 2 - The Meltdown

Game VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
73 waarderingen

Playstation 2, Nintendo DS.
: 3.

Beschrijving inhoud

Het 3D-platformspel "Ice Age 2" voor de PlayStation 2, volgt het verhaal van de gelijknamige animatiefilm. De ijstijd eindigt en er is een gigantische vloedgolf op komst. De speler speelt de sabeltandeekhoorn Scrat, die iedereen in veiligheid moet brengen. Je komt tijdens het spelen veel bekende karakters uit de film tegen, die vaak een praatje met je maken of je vooruit helpen in het spel. Scrat is als eekhoorn natuurlijk dol op zaden (vooral eikels), die je als speler moet verzamelen tijdens het spelen. Deze verzamelde zaden zijn punten waard. Een bruine eikel is 1 punt waard, een groene 2 punten en een kastanje is 5 punten waard. Wordt er een groot aantal punten bereikt dan speelt de speler een bonus vrij, die bestaat uit een kort, geschetst filmpje van de verhaallijn van de film en dus van het spel.

Tijdens het verzamelen van deze zaden komt de speler veel dieren tegen die willen dwarsbomen. Scrat kan met zijn staart combo aanvallen uitvoeren, waardoor de dieren tijdelijk buiten bewustzijn raken. Deze dieren verschillen in grote en manier van aanvallen, en worden naarmate het spel vordert moeilijker te verslaan. Verder kan Scrat springen, graven, zwemmen, ruiken, rollen en ronddraaien. Deze bewegingen worden simpelweg uitgevoerd met een enkele druk op bepaalde knoppen van de controller van de Playstation 2. Dit alles wordt de speler geleerd via houten bordjes die Nederlandstalige instructies bevatten. Ook bevat het spel veel minigames, die soms gehaald moeten worden om verder te kunnen in het spel. Een speler kan niet snel af gaan en anders kan er gewoon opnieuw worden begonnen aan het begin van een bepaald deel in het level.

Leeftijdsadvies

De levels in het spel duren redelijk lang, waarbij de speler op veel verschillende manieren zaden moet proberen te verzamelen. Het zijn geen korte afgeronde levels. De besturing werk erg soepel, maar het beeld draait niet altijd soepel mee, waardoor het weer moeilijker wordt voor de speler om alles goed te kunnen volgen. De aanwezigheid van korte schriftelijke instructies zorgt ervoor dat kinderen het spel zelfstandig kunnen spelen. Zij moeten hiervoor goed begrijpend kunnen lezen. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de adviesleeftijd voor deze game 7 jaar is. Voor jongere kinderen duren de levels te lang en is de besturing nog iets te complex.

Bijzonderheden

De game is getest op een PlayStation 2, maar is ook beschikbaar voor Nintendo DS. Ook is nog gemaakt voor de GameCube en Game Boy Advance.

Jullie mening

Ook leuk

Game 7+ JR

Aaron Stone Observatie Test

Aaron Stone Observatie Test

Aaron Stone Observatie Test

Meer weten...

App 7+ JR

RekenTijd

RekenTijd

RekenTijd

Meer weten...

App 7+ JR

Bellen met Sinterklaas

Bellen met Sinterklaas

Bellen met Sinterklaas

Meer weten...