Productie-detail

Harvest Moon: Animal Parade

Harvest Moon: Animal Parade

Game VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Verzorg de gewassen en dieren op de boerderij en probeer ondertussen het eiland te redden.

Natsume/Rising Star Games. Nintendo Wii. Ja. ?39,95.

Beschrijving inhoud

‘Harvest Moon: Animal Parade’ is een spel voor op de Nintendo Wii. Als nieuwe boer of boerin verhuist de speler naar Harmonica Town. Hier gaat hij of zij wonen op een klein vervallen boerderijtje met kippenschuur, veestal en stuk land. Het doel van het spel is om een succesvolle boerderij te beginnen met dieren en gewassen. Er is alleen een probleem: de magische boom (Mother Tree) op het eiland is aan het sterven. Hierdoor is de grond bijna onvruchtbaar, de wind erg zwak, er is geen vuur en er zwemt amper vis in de zee. Er moeten door de speler van het spel 5 magische bellen op het eiland geluid worden. Pas dan kan het eiland gered worden.

Dit spel wordt gespeeld met de Wii Controler en Nunchuck (of de Classic Controller). De besturing is vooral aan het begin erg lastig. Omdat er geen tijd vast zit aan het spel is er alle tijd om dit goed onder de knie te krijgen. Wel een groot nadeel van dit spel (zoals eigenlijk alle Nintendo spellen) is dat het een Engelstalig spel is. Hoewel kinderen dit vaak goed oppakken en niet als belemmering zien, is het voor hen lastig om het spel volledig te begrijpen. Als ouder is het dus verstandig om het kind vooral in het begin op weg te helpen. De grote verhaallijn in het spel is volledig in het Engels. Sommige dingen, bijv. hoe je de hamer of gieter gebruikt, worden ook met plaatjes uitgebeeld. Belangrijke dingen in de tekst worden vaak aangegeven met een ander kleurtje waardoor ze extra opvallen. Op deze manier kunnen kinderen zien naar welke plaats ze toe moeten om de verhaallijn te volgen. Het is niet noodzakelijk om de verhaallijn aan te houden. De speler kan er ook voor kiezen om zich alleen bezig te houden met het ‘sociale’ gedeelte van het spel. Het verzorgen van de dieren op de boerderij, het oogsten en besproeien van de gewassen, het meedoen aan wedstrijden en evenementen en het opbouwen van sociale contacten en relaties.

Leeftijdsadvies

'Harvest Moon: Animal Parade' is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Dit voornamelijk omdat de Engelse taal alles een stuk moeilijker maakt. Het spel heeft oneindig veel mogelijkheden. Er komen veel dieren in voor waaronder: paarden, kippen, eenden, koeien, schapen, struisvogels, beren, honden, katten en een aantal circusdieren. Het verzorgen van de dieren is iets wat kinderen vooral zal aanspreken aan het spel. De vormgeving van het spel is erg kleurrijk en er is veel muziek te horen. Kinderen zullen uren spelplezier beleven aan het onderhouden van de boerderij en het zoeken naar edelstenen in de mijnen. Ook het oogsten van de gewassen met: tomaten, wortels, aardappels etc. vinden ze een leuke bezigheid. Wel is het aan te raden om er als ouder bij te blijven tijdens de uitleg van het spel.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Eliot Kid

Eliot Kid

Eliot Kid

Meer weten...

Game 8+ JR

Plastic Hero Game

Plastic Hero Game

Plastic Hero Game

Meer weten...

Boek 8+ JR

Hoe werkt dat?

Hoe werkt dat?

Hoe werkt dat?

Meer weten...