Productie-detail

Red Ed uit het Spookhuis

Red Ed uit het Spookhuis

Game VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
48 waarderingen

Speelzolder. Online game. Ja.

Beschrijving inhoud

In dit online spel zit Ed gevangen in het spookhuis. Aan de speler de taak om hem daaruit te bevrijden. Met de pijltjestoetsen laat de speler twee kinderen Molly en Tommy door het huis laten lopen, om Ed te vinden en redden. Het spookhuis heeft vele kamers, waarin niet alleen meubelen staan maar ook monsters en zombies rondlopen. De kunst is om deze wezens niet te raken, als je dat wel doet gaan er punten af. De speler heeft namelijk 5 levens (knoflooktenen), die er voor zorgen dat je niet wordt opgegeten. Bij elke aanraking met een monster, gaat er een knoflookje vanaf. Om veilig te blijven, kun je in het huis extra knoflook pakken op bepaalde plekken. Omdat het donker is, dragen Molly en Tommy een zaklamp bij zich. Hiervan raken de batterijen langzaam leeg, die je ook kunt aanvullen in het huis. Tot slot zijn er nog enkele vallen in huis geplaatst, die je moet zien te vermijden. Het doel van het spel is om van iedere gekleurde deur de juiste sleutel te vinden, door drie levels heen. De laatste sleutel zal Ed bevrijden!

De teksten in deze online game zijn Engels. Zo moet de speler op 'Play now' en 'Ready?!' klikken om het spel te beginnen. Hierbij is begleiding van een ouder of verzorger handig, maar daarna kan het kind het zelf. Voor kinderen die kunnen lezen staat onder het speelkader in het Nederlands een beschrijving van het spel en de bediening. De zoektocht door de kamers spreekt voor zich. Met de pijltjestoetsen kunnen Molly en Tommy alle kanten op lopen. Wel is het lastig om de monsters te ontwijken en kun je snel af gaan. Het gehele spel is in de sfeer van Halloween. Zo zijn er monsters, spoken, vleermuizen en heksen in het spookhuis, en hoor je spannende muziek.

Leeftijdsadvies

Kinderen kunnen wat gamen betreft vanaf 5 jaar spellen met regels en meerdere levels spelen. Daarbij zijn spellen waarbij je moet zoeken en verzamelen aantrekkelijk. Het lastige aan deze game is dat je levens verliest als je tegen monsters aanloopt en dat snel moet aanvullen voordat je game over bent. Daarnaast moet je ook goed zoeken in de kamers en dus meerdere elementen tegelijk in de gaten houden. Daarom is deze online game geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, waar deze adventure game op aansluit.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Marmaduke

Marmaduke

Marmaduke

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Fanboy en Chum Chum

Fanboy en Chum Chum

Fanboy en Chum Chum

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Mia & Me

Mia & Me

Mia & Me

Meer weten...