Productie-detail

Freddi Fish - Het ABC onder de Zee

Freddi Fish - Het ABC onder de Zee

Game VANAF 4 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
92 waarderingen

Maak kennis met de letters van het alfabet door allerlei verschillende mini-games te spelen.

Atari. Nintendo DS.
: 3.

Beschrijving inhoud

"Freddy Fish - Het ABC onder de Zee" is een interactief spel waarin je allerlei kleine spelletjes kan spelen. De speler maakt kennis met de letters van het alfabet en de getallen tot en met 10. In deze game zijn geen levels en het heeft geen concreet doel. De speler kan kort een onderdeel spelen en daarna weer door naar het volgende spelletje. Als alle spelletjes gespeeld zijn, is het spel uitgespeeld.

Bij het opstarten van de game kan in menu 'Ouders' de taalinstelling aan worden gepast. Een ouder kan dit het beste doen. Er kan onder andere voor Nederlands en Engels worden gekozen. In dit zelfde menu kan de ouder prestaties van de speler bekijken en instellen hoe de routine van het kind eruit ziet (lunchtijd, slaaptijd en bedtijd). De speler wordt geattendeerd op bijvoorbeeld lunchen of slapen. Omdat het spel op de Nintendo DS wordt gespeeld is het belangrijk dat de ontwikkeling van de fijne motoriek van een kind ver genoeg is om met het pennetje en touch screen om te gaan. Een kind zal er even aan moeten wennen, maar de besturing werkt uiteindelijk erg logisch en gemakkelijk. Bovendien kan de besturing ook met de vinger. Bij elk spel kan er op het vraagteken worden geklikt, voordat het spel gespeeld wordt. Er wordt dan door de vertelstem en het beeld duidelijk gemaakt hoe dit onderdeel werkt.

Leeftijdsadvies

Deze Nintendo DS game is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Daarbij is het handig als een ouder/begeleider de eerste paar keer mee kijkt bij het spelen van de game. Voor bepaalde spelletjes moet het kind woorden kunnen lezen. Als het kind nog niet zo ver is, zijn er andere spelletjes die wel bij zijn of haar vaardigheden aansluiten. Als een kind eenmaal de spelletjes begrijpt, kan het spel goed zelfstandig worden gespeeld.

Trailer

Korte uitleg per spelletje in deze game:

 • Zandstrand: De speler kan zelf vormen tekenen in het zand, en moet op de strandemmer klikken als hij de tekening wil wissen.
 • Koelkastmagneten: Met verschillende koelkastmagneten in de vorm van een letter, kan de speler zelf woorden vormen. Letters die niet worden gebruikt, kan de speler weggooien.
 • Telweide: In het bovenste scherm staat een getal, en in het onderste scherm een reeks zeepaardjes. De speler moet het juiste aantal zeepaardjes als groep omcirkelen. Er wordt een aanwijzing gegeven als de speler een tijd niets omcirkeld. Er komen maximaal zes zeepaardjes in beeld te staan, waarvan er vijf of zes moeten worden omcirkeld.
 • Kostuumramp: Poppetjes met verschillende hoeden op, die van vorm of kleur verschillen. Degene met het afwijkende kostuum moet de speler aanklikken. Hiervoor moet het kind verschillen in kleuren en vorm kunnen herkennen. - Soep roeren: In het bovenste scherm staat een woord 2,3 of 4 letters, en in het onderste scherm staan verschillende vermicelli letters in een pan soep door elkaar. De speler moet de letters verslepen totdat ze het bovenstaande woord hebben gevormd. Het spel wordt steeds moeilijker, door langere woorden of een extra letter die niet bij het woord hoort. Woorden als 'bij' en 'uil' komen bijvoorbeeld voor.
 • Vormenspel: In dit onderdeel moet de speler letters en vormen over trekken, en daarbij binnen de lijntjes blijven. Alle letters van het alfabet komen voor, en het overtrekken luistert niet zo nauw. De letters worden telkens opgenoemd, waardoor de speler kennismaakt met het alfabet.
 • Ouwe rotzooi: De speler moet rotzooi opruimen, door aanwijzingen te volgen en spullen naar een afvalhoop te slepen. Dit kan boven, onder, links of rechts zijn. De aanwijzing in beeld is bijvoorbeeld het woord 'boven'. Dit wordt niet auditief ondersteund, dus de speler moet het woord zelf kunnen lezen, of het van een ouder/begeleider horen.
 • Bellenparadijs: In dit spelletje moet de speler de letters en plaatjes aanraken, die passen bij wat er op het bovenste scherm staat. Bijvoorbeeld de letter O en een plaatje van een schildpad. De speler krijgt aanwijzingen als het niet direct lukt. Bij het aanklikken van het juiste symbool verschijnt er een bel. De speler krijgt het ook te horen als hij een verkeerd symbool aanklikt.

Jullie mening

Meer van Freddi Fish

Game 5+ JR

Freddi Fish - Het Verhaal van de Verdwenen Zeewierzaadjes

Freddi Fish - Het Verhaal van de Verdwenen Zeewierzaadjes

Freddi Fish - Het Verhaal van de Verdwenen Zeewierzaadjes

Meer weten...

Ook leuk

Boek 4+ JR

Stanneke sneeuwmanneke

Stanneke sneeuwmanneke

Stanneke sneeuwmanneke

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Maanman Jim

Maanman Jim

Maanman Jim

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Abi

Abi

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren