Productie-detail

Football Manager 2013

Football Manager 2013

Game VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
12 waarderingen

Kruip in de huid van de manager van je favoriete voetbalclub en probeer zo veel mogelijk prijzen te winnen.

Vorm: Computerspel. Windows en Macintosh. €35,00.

Beschrijving inhoud

In Football Manager 2013 moet je in de huid kruipen van een manager van een voetbalclub. Als manager heb je de leiding over transfers, het trainingsschema, de opstelling en de tactiek. Kies je favoriete voetbalclub, koop je favoriete spelers en probeer zo veel mogelijk prijzen te winnen. Je kan bijvoorbeeld teams kiezen uit landen als Engeland, Italië, België, Spanje en natuurlijk Nederland.

Het spel is een sport simulatiespel voor op de computer. De bediening van het spel gaat aan de hand van muis en toetsenbord. Door de beste spelers te kopen en de beste tactiek te gebruiken, is het de bedoel om zo veel mogelijk tegenstanders te verslaan. Hierdoor kan je prijzen winnen. Het spel is vrijwel oneindig te spelen. Dit komt doordat je na elk voetbalseizoen verder kan gaan met een nieuw seizoen. Ook kan er gekozen worden om een andere club te kiezen. Het spel is zeer uitgebreid waardoor er een ontzettend grote keuze is qua voetbalclubs. Hierdoor kan het spel ook zeer verslavend werken.

In het spel is er reclame aanwezig van verschillende bedrijven. Zo staan er naast het voetbalveld, net zoals in het echt, reclameborden van bedrijven. Ook is bij het opstarten van het spel reclame te zien van het bedrijf dat het spel gemaakt heeft, en van verschillende voetbalbonden. Een optie binnen het spel is om online te spelen. Hierdoor kan er door gebruik te maken van internet tegen andere spelers gespeeld worden.

Leeftijdsadvies

Het spel is qua bediening erg simpel. Hiervoor zijn slechts de muis en het toetsenbord nodig. Wat het spel lastiger maakt voor jonge kinderen is dat er tactiek bij komt kijken. Zaken als het begrijpen van opstellingen of weten welke kwaliteiten van een speler voor welke positie handig zijn, maken het spel makkelijker. Hoe meer voorkennis er is, hoe makkelijker het spel wordt. Desondanks is het spel ook voor jonge kinderen te spelen. Zeker wanneer zij een betere ploeg nemen in een bepaalde competitie zullen zij het spel gewoon kunnen spelen. Kennis en gebruik van tactiek zorgt voor een extra dimensie, maar is niet strikt noodzakelijk.Daarnaast is er een optie in het spel die "Football Manager Classic" heet. Deze optie is een snellere en minder ingewikkeldere optie van het spel. Deze is voor jongere kinderen geschikter.

Hoewel de naam van het spel in het Engels is, is er een optie om het spel in het Nederlands te spelen. Jongere kinderen zullen hier dus geen problemen mee ondervinden. Spellen die langer duren en waar regels aan te pas komen, kunnen al gespeeld worden door kinderen vanaf 8 jaar. Op die leeftijd zullen ze de langere schriftelijke instructies die in het spel zitten al kunnen lezen. Ook omdat het spel een optie heeft waarbij de besturing simpeler is, is het spel geschikt vanaf 8 jaar.

Leeftijdsadvies: Vanaf 8 jaar

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Hotel Transylvanië: Hotel vol monsters 3D

Hotel Transylvanië: Hotel vol monsters 3D

Hotel Transylvanië: Hotel vol monsters 3D

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Camp Lazlo

Camp Lazlo

Camp Lazlo

Meer weten...

Website 8+ JR

Neopets

Neopets

Neopets

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren