Productie-detail

Finding Nemo

Finding Nemo

Game VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
69 waarderingen

Disney. Playstation 2. Ja.
: 3.

Beschrijving inhoud

In de adventure game "Finding Nemo" voor de Playstation 2, draait het om het verhaal van de gelijknamige film waarop het spel gebaseerd is. In de film raakt de jonge clownvis Nemo ver van huis en gaat zijn bezorgde vader Marlin samen met Dory, een vergeetachtige blauwe vis, op een zoektocht om Nemo weer thuis te brengen. De film is als het ware in stukjes geknipt. In de game is ieder stukje een level dat je speelt als Nemo, Dory of Marlin. Aan het eind van een level krijgt de speler ook vaak een stukje film te zien. Karakters uit de film leggen de speler uit wat en hoe hij iets kan doen. De spraak en ondertiteling is in het Engels. Ook als de speler deze taal niet beheerst zal hij of zij snel doorhebben hoe het spel gespeeld moet worden, onder andere door de illustraties erbij.

Het spel speelt zich af onder water. Je zwemt door de levels en probeert hierbij dingen te verzamelen. Dit zijn onder andere zeecakejes, zeesterren en blauwe schaaldieren die je beschermen. Ook is er de mogelijkheid om bonuslevels vrij te spelen. Hiervoor moeten drie gekleurde ballen op de juiste plaats worden gelegd, waardoor alle vijanden worden verslagen. Of de speler kan door alle ringen zwemmen die in het level aanwezig zijn. Het zwemmen door de ringen is redelijk complex, vooral in het begin. Naarmate langer wordt gespeeld gaat het steeds beter maar het blijft uitdagend. De speler moet door alle ringen zwemmen die in het level te vinden zijn, maar dit lukt niet altijd. Vaak kan de speler, als een ring gemist is, niet meer terug. Je hebt deze ringen niet nodig om naar het volgende level te mogen, hiervoor hoeft alleen het einde van het level bereikt te worden. Als de speler af gaat, is er niets aan de hand. De speler krijgt genoeg herkansingen en kan het zo vaak proberen als gewenst.

Leeftijdsadvies

Het spel begint met eenvoudige levels en opdrachten, waardoor de speler genoeg tijd en kansen krijgt om de besturing onder de knie te krijgen. Naarmate het spel vordert, worden de levels langer en uitdagender. Ook moet er soms binnen een bepaalde tijd gespeeld worden. Deze "Finding Nemo" game is geschikt is voor spelers vanaf 6 jaar. Een adventure game past goed bij deze leeftijd. In dit spel zijn geen ingewikkelde regels of moeilijke hindernissen maar kan de speler rustig op avontuur gaan. Wat de besturing betreft zal de speler zich daarin vanzelf ontwikkelen, bovendien is het verhalende element in deze game aantrekkelijk voor kinderen van 6 jaar en ouder.

Jullie mening

Meer van Finding Nemo

TV & Film 6+ JR

Finding Nemo

Finding Nemo

Finding Nemo

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Jasper & Julia en de Dappere Ridders

Jasper & Julia en de Dappere Ridders

Jasper & Julia en de Dappere Ridders

Meer weten...

Boek 6+ JR

Kleine wijsneusjes

Kleine wijsneusjes

Kleine wijsneusjes

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

American Dragon

American Dragon

American Dragon

Meer weten...