Productie-detail

EyePet: Move Edition

EyePet: Move Edition

Game VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
33 waarderingen

Verzorg je eigen huisdier alsof hij echt leeft in je eigen huiskamer.

Sony. PlayStation 3.

Beschrijving inhoud

“Eyepet” is een unieke "virtual pet" game voor de Playstation 3, waarbij je de Playstation Eye-camera gebruikt in combinatie met de Playstation Move bewegingscontroller om te spelen met je Eyepet. Je kan het beestje verkleden, wassen, eten geven en heel veel verschillende spelletjes mee spelen. Het spel is opgedeeld in dagen, en bij elke dag horen 4 opdrachten. Je hoeft je niet aan dit schema te houden, maar je krijgt er wel nieuwe speeltjes en kleren van.

Elke opdracht duurt vaak maar 5 minuten of minder. Als een type opdracht voor het eerst verschijnt (vaak bij een nieuw voorwerp dat je kan gebruiken), krijg je een filmpje te zien waar een professor in het Nederlands uitlegt wat je moet doen. Zo kan je bijvoorbeeld tuinieren, zingen, bellen blazen en zelfs tekenen met je Eyepet. Wat het tekenen bijzonder maakt is dat de camera een echte tekening op een vel papier herkent en dan als 3D bij de Eyepet komt. De opdrachten zijn intensiever en gevarieerder dan bijvoorbeeld Nintendogs. Als je een actie wilt ondernemen, moet je door een menu heengaan om dat voorwerp te selecteren. De menu's bevatten geen audio-ondersteuning. Er zijn wel duidelijke plaatjes bij, maar het vereist subtiele bewegingen om de menu-opties te kiezen. Ben je door het menu heen, dan wijst het gekozen voorwerp vanzelf.

Leeftijdsadvies

Eyepet is een spel dat geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar. De Move controller is best groot en het kind moet deze wel kunnen vasthouden en bedienen. De filmpjes tijdens de opdrachten helpen het kind het spel zelfstandig te spelen, maar voor het selecteren van items zal het in het begin wel hulp nodig hebben. Vanaf deze leeftijd kunnen ze al wel erg opgaan in het spelen van een videogame. Omdat Eypet toch elke dag verzorging nodig heeft past het het beste vanaf deze leeftijd.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Shark Tale

Shark Tale

Shark Tale

Meer weten...

App 6+ JR

Montessori Math City

Montessori Math City

Montessori Math City

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Mia & Me

Mia & Me

Mia & Me

Meer weten...