Productie-detail

Donkey Kong: Country Returns

Donkey Kong: Country Returns

Game VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
7 waarderingen

De bananen van Donkey Kong zijn gestolen. Door acht werelden baant hij zich springend, zwevend en rennend een weg om ze terug te halen.

Nintendo. Nintendo Wii/Nintendo 3DS. Ja. ?24,99 of ?39,99.

Beschrijving inhoud

In 'Donkey Kong Country Returns' zijn de bananen van Donkey Kong gestolen door rare wezentjes met een hypnotiserende gave. Door acht werelden zweeft, rent en springt hij om zijn bananen terug te halen. Onderweg moeten verschillende vijanden verslagen worden. Hierin wordt hij bijgestaan door het kleine aapje Diddy Kong.

Het spel wordt bestuurd met de Wii controller in horizontale stand. Hoewel de besturing niet moeilijk is, zijn er wel een aantal nadelen. Zo moeten sommige acties in het spel worden uitgevoerd door de controller te schudden. Donkey Kong maakt door deze beweging een koprol. Soms wordt deze alleen onnauwkeurig of te snel gemaakt waardoor hij de afgrond inrolt. De speler verliest hierdoor een leven. Het bijzondere aan de speelomgeving van het spel is dat de achtergrond er 3D uitziet. Soms kan de speler zich verplaatsen naar deze achtergrond, om hier verder te spelen. In elk level zijn verschillende vijanden die verslagen moeten worden. Daarnaast moeten de bananen, puzzelstukjes en letters K-O-N-G gevonden worden. De levels bevatten veel uitdaging, zoals het slingeren aan lianen en het ontwijken van vallende stenen. Dit maakt het spel soms erg moeilijk. Gelukkig kan er een tweede speler worden toegevoegd, deze speelt dan als Diddy Kong. Samen kunnen de spelers proberen het level alsnog te halen. In elk level zijn verschillende vlaggetjes te vinden. Dit zijn opslagpunten. Wanneer de speler na dit punt dood gaat, begint het level automatisch weer bij dit punt, tenzij het level wordt afgesloten.

Leeftijdsadvies

Donkey Kong is een erg leuk en uitdagend spel dat geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar. De besturing van het spel zullen zij snel begrijpen. Wel gaan de beelden en acties die ze moeten uitvoeren soms erg snel. De optie om met twee spelers te spelen is voor achtjarigen een leuke toevoeging. Zij vinden het leuk om samen met vrienden dingen te doen, waaronder het spelen van games. Door dit spel leren ze om samen te werken en door te zetten. Niet alle levels zijn namelijk even makkelijk te behalen en zullen een aantal keer opnieuw gespeeld moeten worden.

Opmerkingen

Dit spel is getest op de Nintendo Wii, maar is ook beschikbaar op de Nintendo 3DS.

Jullie mening

Ook leuk

Website 8+ JR

Cartoon Network

Cartoon Network

Cartoon Network

Meer weten...

Game 8+ JR

Plastic Hero Game

Plastic Hero Game

Plastic Hero Game

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Wonder School

Wonder School

Wonder School

Meer weten...