Productie-detail

Disney Universe

Disney Universe

Game VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
18 waarderingen

Verkleed je als je favoriete Disney karakter en redt Disney Universe door puzzels en monsters te verslaan in deze action-adventure.

Disney. Xbox 360, Nintendo Wii, PS3, PC.
: 7.

Beschrijving inhoud

VIK, de Virtuele Informatie Kubus nodigt de speler en z'n vrienden uit om een kijkje te nemen in een spiksplinternieuw virtueel Disney pretpark. Hier kunnen ze veilig door werelden heenlopen gebaseerd op hun favoriete Disney-film, verkleed als hun favoriete personages. Er zijn zes werelden: Pirates of the Caribbean, Alice in Wonderland, Aladdin, de Leeuwenkoning, Monsters INC en Wall-E. Al gauw blijkt dat dit virtuele pretpark helemaal niet zo veilig is, wanneer het wordt overgenomen door HEX, een snood computervirus. Aan de speler(s) de taak om Disney Universe te redden!

Het spel kan gespeeld worden door 1, maar maximaal 4 spelers. Elke wereld is opgedeeld in 3 levels. 1 level kan in ongeveer 10 tot 15 minuten uitgespeeld worden, dus het spel is goed geschikt voor korte sessies. Het doel is om het level te beëindigen met zo veel mogelijk muntjes. Deze muntjes heeft de speler nodig om nieuwe levels te openen en om nieuwe kostuums te kopen in het winkeltje. Voor extra uitdagingen kan de speler proberen om de 3 geheime voorwerpen te vinden per level, zo min mogelijk geraakt worden door vijanden of de uitdagingen te spelen die HEX soms tevoorschijn tovert in de wereld. Hoe meer dingen de speler goed doet, hoe beter zijn beloning aan het einde van het level.

Het spel is niet bijzonder moeilijk, zeker niet als meerdere spelers tegelijkertijd spelen. HEX daagt echter wel de spelers uit elkaar te plagen in plaats van het level uit te spelen, door speciale powerups neer te leggen die hinder veroorzaken bij een speler in plaats van een boost. Zo kan een speler bijvoorbeeld een gigantische hamburger over z'n hoofd krijgen, waardoor rondlopen moeilijk wordt. Deze "powerdowns" zijn gelukkig wel tijdelijk en als een speler de kans krijgt een andere speler te 'tikken', geeft hij de powerdown over op de ander.

Leeftijdsadvies

Disney Universe is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Het spel is volledig Nederlands gesproken, met uitzondering van de laadschermen waarin kleine tips worden weergegeven in tekst. Vanaf 7 jaar is het leesniveau ontwikkeld genoeg om deze instructies te lezen alhoewel deze niet persé noodzakelijk zijn om te genieten van het spel. De hoofddoelen van een level vereisen geen uitgebreide of fijne handelingen (moeilijke sprongen of momenten waar timing nodig is). Met meerdere spelers kan het spel wel erg chaotisch worden, waardoor de speler het overzicht tijdelijk kan kwijtraken.

Bijzonderheden

  • De game is getest op een Xbox 360 maar is ook beschikbaar op de PlayStation 3, Nintendo Wii en als PC game.
  • Let er op dat Disney Universe een directe toegang verschaft naar de Downloadable Content winkel. Hierin kan een speler toevoegingen aanschaffen voor het spel, wat echt geld kost. Het is raadzaam om uw kind op een gebruikersaccount te laten spelen waar geen geld op staat, of waarop de gebruikersrechten zijn gelimiteer

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Phineas & Ferb The Movie: Dwars door de 2de Dimensie

Phineas & Ferb The Movie: Dwars door de 2de Dimensie

Phineas & Ferb The Movie: Dwars door de 2de Dimensie

Meer weten...

Website 7-12 JR

Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Madelief - Krassen In Het Tafelblad

Madelief - Krassen In Het Tafelblad

Madelief - Krassen In Het Tafelblad

Meer weten...