Productie-detail

De Lettermachine

De Lettermachine

Game VAN 7 T/M 12 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Spel zo snel mogelijk woorden met de letters die uit de lettermachine komen.

Zwijsen . Online game. Gratis.

Kenmerken

  • Online game
  • Klikken
  • Letters, woorden maken
  • 3 levens, meerdere levels
  • Highscore behalen

Beschrijving inhoud

'De Lettermachine' is een educatief online spel van uitgeverij Zwijsen. De speler moet het woord dat in beeld staat spellen met de letters die uit de lettermachine komen. Het is de bedoeling dat de letters in de goede volgorde worden aangeklikt, en dat de letters dezelfde kleur hebben als in het woord. Zorg dat binnen anderhalve minuut vijf woorden worden gespeld om door te gaan naar een volgend level. Lukt het niet, dan verliest de speler één van de drie levens en mag hij het opnieuw proberen. Ieder level is weer iets moeilijker. In het begin staan alleen de letters die in het woord voorkomen, later staan er ook letters die niet nodig zijn om het woord te vormen en worden er meerdere kleuren gebruikt. Ook worden de woorden moeilijker.

Voorafgaand aan het spel moet de speler aanklikken in welke groep hij of zij zit. Hierbij kan gekozen worden uit groep 4 t/m 8. Door de juiste groep aan te klikken komen er steeds woorden langs die de speler ook kent van school. Deze herkenning is waarschijnlijk nog iets meer wanneer op school ook de methodes ‘Spelling in beeld’ en ‘Taal in beeld’ van Zwijsen worden gebruikt, waarop dit spel is gebaseerd. De vijf woorden die per level langskomen behoren allemaal tot dezelfde spellingscategorie. Zo komen bijvoorbeeld in het ene level ‘etage’, ‘lekkage’ en ‘logeren’ (let op de uitspraak van de 'g') langs, en in een ander level de woorden ‘prestatie’, ‘politie’, en ‘arrestatie’ (uitspraak 't').

Leeftijdsadvies

Het spel is geschikt voor kinderen van 7 jaar (groep 4) tot en met kinderen van 12 jaar (groep 8). Zij zullen de woorden goed kunnen vormen en vinden het ook leuk om in deze spelvorm woorden te maken. Wellicht is het spel voor de oudere kinderen minder uitdagend, omdat zij de letters snel herkennen en waarschijnlijk makkelijk door de levels heen komen. Wel is het voor hen een goede oefening om de juiste spelling van woorden te leren.

 

JantineDeze recensie is geschreven door Jantine te MolderJantine zit in de afstudeerfase van de Master of Educational Science & Technology aan de Universiteit van Twente en werkt ze als invalleerkracht in het basisonderwijs. Ze kijkt graag misdaad/drama-series en speelt spelletjes op de tablet. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Mees Kees langs de lijn

Mees Kees langs de lijn

Mees Kees langs de lijn

Meer weten...

App 7+ JR

Mega Jump

Mega Jump

Mega Jump

Meer weten...

Game 7+ JR

Sly Cooper: Thieves in Time

Sly Cooper: Thieves in Time

Sly Cooper: Thieves in Time

Meer weten...