Productie-detail

Balance Battle

Balance Battle

Game VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Diabetes in de meest leerzame en speelse vorm.

Diabetes Fonds. Online game.

Beschrijving inhoud

De Balance Battle is een online game van het Diabetes Fonds. In de game is de speler iemand met suikerziekte. Onderweg komt de speler lekker eten tegen, zoals hamburgers en zoetigheid, maar ook gewichten en medicijnen komen op zijn pad. In dit platformgame moet de speler goed op zijn glucosepeil letten. Als de speler teveel zoetigheid heeft gesnoept moet hij snel op zoek naar medicijnen anders is hij af. Ook andersom geldt hetzelfde principe wanneer de speler teveel gewichtjes heeft gescoord en dus teveel heeft gesport moet de speler op zoek naar (lekker) eten. Rechtsboven in de hoek is te zien hoe hoog het glucosepeil is. Naast dat de speler daar op moet opletten, moet hij ook oppassen voor de kliffen in het parcours. Als je hier in valt ben je ook af.

Aan het begin van de game wordt er uitgelegd wat suikerziekte precies is. Je kunt de game ook spelen zonder de uitleg. Met de toetsenpijltjes van het toetsenbord kun je rennen en springen. Verder heeft de game geen muziek.

Leeftijdsadvies

De game is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Dit omdat de Balance Battle om een bepaalde behendigheid en snelheid vraagt. Ook moet de speler snappen wat het glucosepeil inhoudt. De game is ook te spelen voor kinderen die iets jonger zijn, alleen kunnen kinderen rond de 8 jaar het spel en de achterliggende gedachte echt snappen.

Bijzonderheden

Aan het einde van de game kan de speler zijn highscore doorsturen naar zijn of haar email. Ook krijgt de speler op het eindscherm de uitnodiging om donateur te worden van het diabetesfonds.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Mary Poppins

Mary Poppins

Mary Poppins

Meer weten...

Game 8+ JR

Plastic Hero Game

Plastic Hero Game

Plastic Hero Game

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Toy Story 3

Toy Story 3

Toy Story 3

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren