Productie-detail

Area Builder

Area Builder

Game VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Leg plattegronden, maar houd daarbij rekening met de oppervlakte en omtrek.

Phet. Windows, iOS, Mac OS. Ja. Gratis.

Kenmerken

  • PC, iPad
  • Plattegronden, oppervlakte, omtrek
  • Levels
  • Engels

Beschrijving inhoud

In het online spel ‘Area Builder’ moeten plattegronden worden gelegd met behulp van blokjes, waarbij het berekenen van de oppervlakte en omtrek centraal staat. In de ‘explore’-omgeving kan de speler ontdekken hoe het maken van een plattegrond precies werkt. In de ‘game’-omgeving kan de speler zes verschillende levels spelen met een opbouwende moeilijkheidsgraad. De speler kan zichzelf per level continu verbeteren qua tijd en het aantal goed gelegde plattegronden. Er kan zelf worden bepaald welk level gespeeld wordt. Level 1 hoeft niet eerst te zijn behaald alvorens met level 2 kan worden gestart.

Hoewel de eerste vier levels alleen om omtrek en oppervlakte gaan, worden in de laatste twee levels ook breuken gebruikt. Deze breuken duiden aan dat bijvoorbeeld 3/4 van de plattegrond paars moet worden en 1/4 van de plattegrond groen moet worden. Het spel bevat geen uitleg, maar na wat proberen zal duidelijk worden wat er gedaan moet worden. Ook zijn alle woorden in het Engels. Zo wordt voor oppervlakte het woord ‘area’ gebruikt en voor omtrek het woord ‘perimeter’.

Leeftijdsadvies

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Wel hebben zij waarschijnlijk eerst wat uitleg nodig over de bedoeling van het spel en de Engelse begrippen. De onderwerpen omtrek en oppervlakte worden op deze leeftijd behandeld op school, wat het interessant maakt om er op deze manier mee te spelen. Op deze leeftijd zijn vooral de eerste vier levels leuk om te doen. De levels die daarop volgen, waarbij breuken worden gebruikt, zullen wellicht wat lastig zijn.

 

JantineDeze recensie is geschreven door Jantine te Molder. Jantine zit in de afstudeerfase van de Master of Educational Science & Technology aan de Universiteit van Twente en werkt ze als invalleerkracht in het basisonderwijs. Ze kijkt graag misdaad/drama-series en speelt spelletjes op de tablet. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 8+ JR

Loox

Loox

Boek 8+ JR

Luisterboek: Troep

Luisterboek: Troep

Luisterboek: Troep

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Lepel

Lepel