Productie-detail

Animal Crossing: Let's go to the City

Animal Crossing: Let's go to the City

Game VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

In Animal Crossing bepaal je zelf hoe je dag eruit ziet. Zoek naar fossielen, vang de mooiste insecten en vissen. Koop meubels voor in je huisje of ga naar de kapper.

Nintendo Wii. Ja. ?37,50.

Beschrijving inhoud

In 'Animal Crossing: Let's go to the City' wordt de speler met de bus afgezet in een kleurrijk dorpje. De bewoners zijn vrolijke, kleurrijke diertjes. Het spel heeft geen einde. Hierdoor kunnen kinderen zich eindeloos vermaken door bijvoorbeeld vissen of fosielen te verzamelen, kleding te ontwerpen, hun huis in te richten of naar de stad te gaan.

Het spel begint met een busrit naar het dorpje waar de speler gaat wonen. Met een kaart op zak en wat informatie over waar het gemeentehuis te vinden is begint het spel. Er volgt een korte uitleg over de besturing en hoe het menu werkt. De besturing gaat met de controller en nunchuck, wat erg gemakkelijk is. Het spel heeft oneindig veel mogelijkheden. Kinderen kunnen zelf patronen ontwerpen voor bijvoorbeeld behang, kleding of een vlag. Daarnaast kunnen ze fruit plukken en bloemen planten. In het begin heeft de speler keuze uit 4 huizen. Dit huisje kan steeds verder uitgebreid worden. Verder kan de speler ook met de bus naar de stad, waar een kapper, meubelzaak en theater te vinden zijn. In het spel zit een aantal verborgen elementen, zoals een aparte steen waar geld uit komt als je er met een schep tegenaan tikt. In het begin van het spel moeten er voor winkeleigenaar 'Tom Nook' een aantal klusjes gedaan worden, waardoor kinderen leren hoe het dorpje eruit ziet en wie de bewoners zijn. Deze bewoners kunnen ineens besluiten om te verhuizen. Er komt dan een ander diertje voor terug. Het spel is in 'real time'. Dit houdt in dat de tijd in het spel gelijk loopt aan de echte tijd. Feestdagen zijn dus ook in het spel een feestdag. Doordat het spel op echte tijd loopt, sluiten winkels op een bepaald tijdstip en kunnen sommige vissen en insecten alleen op vaste tijden gevangen worden. Het spel blijft divers door bijvoorbeeld de verandering van de seizoenen. Zo kan er in de winter een sneeuwpop gemaakt worden.

Leeftijdsadvies

'Animal Crossing: Let's go to the City' is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Vanaf deze leeftijd vinden kinderen het maken van vrienden en sociale contacten erg belangrijk. In het spelletje moet je soms een klusje doen om een medebewoner van het dorpje blij te maken. De kleurrijke omgeving en de vrolijke diertjes spreken kinderen van deze leeftijd erg aan. Met een beetje hulp van een ouder in het begin is een kind van 7 oud genoeg om het spel zelfstandig te spelen. Doordat er dingen verzameld moeten worden, blijft het spel een uitdaging voor kinderen. Het spel is Engelstalig waardoor kinderen misschien hulp nodig hebben bij de opstart ervan. In totaal kunnen 4 kinderen in 1 dorpje wonen. Er kan niet met meerdere spelers tegelijk worden gespeeld.

Opmerkingen

De speler kan ook dorpjes van andere mensen bezoeken. Hiervoor is een internetverbinding nodig. Er kan gecommuniceerd worden door middel van het typen van teksten, of door te praten via een speciale microfoon (Wii Speak). De optie om online te spelen moet eerst ingeschakeld worden om het te kunnen gebruiken. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Lilo & Stitch

Lilo & Stitch

Lilo & Stitch

Meer weten...

App 7+ JR

Gold Miner

Gold Miner

Gold Miner

Meer weten...

Website 7+ JR

Bijbelidee

Bijbelidee

Bijbelidee

Meer weten...