Productie-detail

Amika - Zoekspel

Amika - Zoekspel

Game VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
68 waarderingen

Online game.

Beschrijving inhoud

Amika is een jeugdsoapserie van Studio 100. In het Amika- Zoekspel moet de speler op zoek naar voorwerpen op een afbeelding. Onderaan het scherm staan per personage plaatjes van voorwerpen. De voorwerpen in het plaatje moeten aangeklikt worden met de muis. Als dat lukt binnen de tijd gaat de speler een level verder. Per level kan de speler drie keer op “hints” klikken om een aanwijzing te krijgen. De moeilijke variant van het spel geeft een omschrijving van een voorwerp in plaats van een plaatje.

Een eerste keer is het Amika Zoekspel best lastig. De speler moet heel goed kijken om sommige voorwerpen te vinden. Er kan niet op goed geluk geklikt worden, dan gaat de tijd sneller en is de speler zo af. Een volgende level is makkelijker omdat de locatie van een aantal voorwerpen al bekend is. De speler wordt dus beloond in volharding. De tijd die over is komt bij de eindscore. Een speler hoeft niet veel verschillende acties tegelijk te kunnen, maar wel heel precies kunnen klikken op het voorwerp.

Leeftijdsadvies

Sommige voorwerpen zijn erg goed verstopt. Kinderen moeten zich kunnen concentreren op het zoeken en kijken. De fijne motoriek moet ook goed ontwikkeld zijn; klikt de speler net naast het voorwerp, dan gaat er meteen tijd vanaf. Om de moeilijke variant te kunnen spelen moet een kind kunnen lezen. Het Amika- Zoekspel is met name geschikt voor kinderen vanaf acht jaar omdat ze zich al goed kunnen concentreren.

Jullie mening

Meer van Amika

Game 8+ JR

Amika - De grote race

Amika - De grote race

Amika - De grote race

Meer weten...

Ook leuk

Boek 8+ JR

Bruno wordt een superheld

Bruno wordt een superheld

Bruno wordt een superheld

Meer weten...

Website 8+ JR

Proefjes

Proefjes

Proefjes

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Spy Kids

Spy Kids

Spy Kids

Meer weten...