Productie-detail

Seizoenenspel - Thema herfst

Seizoenenspel - Thema herfst

Game VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
64 waarderingen

NTR. Online game.

Beschrijving inhoud

Deze online game draait om de verschillende seizoenen. In het spelletje komen vier bomen langs, een voor herfst, winter, lente en zomer. Onderaan het venster staan voorwerpen, die naar de juiste boom moeten worden gesleept. De sneeuwpop en sjaal horen bijvoorbeeld bij de winter en bij de herfstboom horen de regenlaarzen en het eikeltje. De speler krijgt twee pogingen. Na poging 1 krijgt de speler te zien welke voorwerpen goed en fout zijn gesleept. Daarna krijg je in poging twee de kans om de fout gesleepte voorwerpen opnieuw naar de juiste boom te slepen. Daarna worden de punten opgeteld en krijg je de kans het spel nog een keer te spelen. Op de beginpagina van het spel staat een tekstuele uitleg en via de startknop begint het spel.

De bomen gaan in een redelijk vlot tempo voorbij, waardoor het in poging 1 misschien lastig is om de juiste voorwerpen te verslepen. Gelukkig kan de speler nog een tweede poging doen en meerdere keren opnieuw starten. Dit spel hoort bij het televisieprogramma "Knoop in je Zakdoek" van de NTR. Hoewel dit geen kinderprogramma is, sluit dit online spel wel aan op de belevingswereld van een kind.

Leeftijdsadvies

Het "Seizoenenspel" is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, waarbij hulp van een ouder voor de eerste paar keer handig is. Met name omdat er een tekstuele speluitleg bij staat geschreven en er geen auditieve ondersteuning is. In groep 1 gaan kinderen al aan de slag met de seizoenen en maken ze bijvoorbeeld een herfsttafel op school. Vaardigheden die nodig zijn is het aanklikken en slepen met de muis. Het is handig bij dit spel als het kind al enigzins bekend is met de seizoenen. Als ouder/verzorger kun je dit spel samen met je kind ontdekken en over de verschillende seizoenen praten. Daarna kan een kind het zelfstandig opnieuw spelen. Voor oudere kinderen is dit spel ook aantrekkelijk, zij kunnen direct zelfstandig aan de slag.

Jullie mening

Ook leuk

App 4+ JR

Rompompom

Rompompom

Rompompom

Meer weten...

TV & Film alle

Free Birds

Free Birds

Free Birds

Meer weten...

Game 4+ JR

This is Sand

This is Sand

This is Sand

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren