Productie-detail

Herfst Ganzenbordspel

Herfst Ganzenbordspel

Game VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
46 waarderingen

NTR. Online game.

Beschrijving inhoud

Deze online game hoort bij het NTR magazine "Nieuws uit de Natuur". Het is een ganzenbordspel met het thema 'herfst'. Dat is direct te zien aan de vormgeving. De herfst is de tijd voor paddenstoelen. Kinderen die het spel spelen leren alles over de herfst. Ze worden getest op hun kennis over het 'herfstbos'. De regels van het spel zijn de standaard regels voor ganzenbord. Door op de knop 'gooien' te klikken, werp je de dobbelsteen. Je moet zelf het aantal ogen tellen en stappen zetten door de pion (een eikel) te verslepen met de muis. Doel van de ganzenbord is om precies op het vakje bij de finish te eindigen. Als je niet uitkomt met stappen, ga je met de pion achteruit - net zo lang totdat je op de finish belandt.

In het spel zijn enkele speciale vakjes waar je bijvoorbeeld bonuspunten krijgt of in de put terechtkomt en er pas weer uit kan bij het gooien van zes ogen. De uitleg van deze 'specials' staan onder 'help' beschreven. Per vakje krijgt de speler een vraag die gaat over de herfst. Bijvoorbeeld: 'Wat is een andere naam voor paddenstoel?' met de keuze opties zwam, hoed of buisjes. Ook vragen over spinnen en bomen komen voor. Bij het stappen zetten wordt de speler een beetje geholpen. Het juiste vakje krijgt een rood cirkeltje als je er vlakbij bent met de muisaanwijzer. Met dit online spel is een kind spelenderwijs met de natuur bezig.

Leeftijdsadvies

Dit online "Herfst Ganzenbordspel" is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Het is voor dit spel van belang dat het kind schriftelijke instructies kan lezen. De gestelde vragen gaan op tijd, dus er moet redelijk vlot gelezen worden. Kinderen van 7 jaar begrijpen spellen met regels en bovendien sluit de inhoud van de vragen ook bij hen aan. Interesse voor natuuronderwerpen onstaat namelijk rond de leeftijd van 7á 8 jaar.

Bijzonderheden

Dit spel is via de bijgevoegde link te spelen, dit is echter geen directe link. De linkpagina is een overzicht van spelletjes van "Nieuws uit de Natuur", bijna onderaan de pagina staat het "Herfst Ganzenbordspel". In het begin van het spel kun je kiezen voor 1 of 2 spelers.

Jullie mening

Meer van Nieuws uit de Natuur

TV & Film 8+ JR

Nieuws uit de Natuur

Nieuws uit de Natuur

Nieuws uit de Natuur

Meer weten...

Website 8+ JR

Nieuws uit de Natuur

Nieuws uit de Natuur

Nieuws uit de Natuur

Meer weten...

Ook leuk

Game 7+ JR

Wii Party

Wii Party

Wii Party

Meer weten...

App 7+ JR

MotoHeroz

MotoHeroz

MotoHeroz

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

3-2-1 Penguins

3-2-1 Penguins

3-2-1 Penguins

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren