Productie-detail

Dierenmummies raden

Dierenmummies raden

Game VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
29 waarderingen

Rijksmuseum van Oudheden. Online game.

Beschrijving inhoud

"Dierenmummies raden" is een online game van het Rijksmuseum van Oudheden. In het spel moet je dierenmummies identificeren. Op een lopende band komen om de beurt dierenmummies voorbij, die vervolgens door een CT-scanner gaan. Door goed naar de binnen- en buitenkant van de mummie te kijken, moet je raden wat voor dier erin zit. Je krijgt drie mogelijkheden om uit te kiezen, bijvoorbeeld een kat, hond of krokodil. Na afloop is gelijk te zien of het antwoord goed was, en indien fout wat het goede antwoord had moeten zijn.

Er komen in totaal acht dieren voor in het spel: krokodil, hond, kat, ibis, baviaan, slang, vis en lammetje. De dieren komen soms dubbel voor en het kan ook zijn dat een van deze dieren het hele spel niet aan bod komt. Het spel heeft drie levels. Bij ieder level moeten vier dieren goed geraden worden om naar het volgende level te mogen. Wanneer een dier fout is geraden mag je het net zo vaak opnieuw proberen om het level alsnog te halen. Hierbij blijf je op dezelfde plek in het spel. Je gaat dus geen level omlaag en kunt niet game over gaan. Wanneer je een level verder komt, moet er sneller worden geraden welk dier het is. Er loopt namelijk een tijdsbalk mee met ieder beurt. Als alle levels gehaald zijn, word je gefeliciteerd met het identificeren van alle mummies. Het spel kan steeds opnieuw worden gespeeld.

Leeftijdsadvies

Voorafgaand aan het spel komt de speluitleg in beeld. Deze bevat langere zinnen met moeilijke woorden als 'laboratorium', 'gemummificeerd' en 'CT-scan'. Al leest een kind deze uitleg niet, zal hij al snel begrijpen wat de bedoeling van het spel is. Voor de antwoordopties moet wel vlot worden gelezen, anders is de tijd al om. Het spel wordt bediend met de muis. Er hoeft enkel op de goede dierennaam en op de buttons geklikt te worden. Er is geen auditieve ondersteuning, dus daarom moet een kind kunnen lezen voor het spelen van dit spel. "Dierenmummies raden" is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, die korte schriftelijk instructies op websites kunnen lezen. Voor jongere kinderen zullen de antwoordopties te snel voorbij gaan en zijn begrippen als 'ibis', 'mummificeren' en 'CT-scan' nog onbekend. Dit kan voor oudere kinderen ook het geval zijn, maar daar is meer over te lezen op de site van het Rijksmuseum van Oudheden.

Jullie mening

Meer van Rijksmuseum van Oudheden

Game 8+ JR

Dieven in de Tijd

Dieven in de Tijd

Dieven in de Tijd

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 7-12 JR

Binti

Binti

App 7+ JR

Minion Rush

Minion Rush

Minion Rush

Meer weten...

Game 7+ JR

Ice Age 2 - The Meltdown

Ice Age 2 - The Meltdown

Ice Age 2 - The Meltdown

Meer weten...