Productie-detail

2 Fast 4 Gnomz

2 Fast 4 Gnomz

Game VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Ren met een razendsnel kaboutertje door alle levels, verzamel zo veel mogelijk sokken en vind de verdwenen prinses.

Wii. Ja. 500 Nintendo Points (?5,-).

Beschrijving inhoud

In een koninkrijk niet ver hier vandaan, staat een raar bewegend kasteel. Hierin leeft een wijze koning met een grote snor. Er is één ding wat het koninkrijk niet heeft: een prinses. Deze is namelijk verdwenen. Alles wat de koning nodig heeft is een held. Zijn taak is om de prinses te vinden en sokken te verzamelen.

In '2 Fast 4 Gnomz' speelt de speler als een kaboutertje, dat op snel tempo door alle levels rent. Aan de speler de taak om de obstakels die hij tegenkomt te doorstaan en zo veel mogelijk sokken te verzamelen. Het spel bestaat uit alleen maar snelle beelden. De kabouter kan namelijk niet stoppen. Om een level te behalen moet de speler dus snel reageren op de dingen die hij of zij ziet. Hierin zit ook gelijk de moeilijkheid van het spel. De besturing is namelijk erg eenvoudig. In elk level zitten één of meerdere checkpoints. Hierdoor hoeft de speler niet steeds opnieuw te beginnen met het level. Ook zit er geen limiet aan het aantal keer dat het kaboutertje dood mag gaan. Er zijn een aantal uitdagingen in elk level: alle sokken verzamelen, het level halen zonder dood te gaan en het einde halen met de snelste tijd. Deze hoeven niet behaald te worden om verder te gaan met het spel, maar vormen wel een extra uitdaging. Nadat een 'wereld' is uitgespeeld, krijgt het kaboutertje er een vaardigheid bij. De levels worden telkens moeilijker en de speler moet steeds sneller op dingen reageren.

Leeftijdsadvies

In '2 Fast 4 Gnomz' moeten kinderen snel reageren om de obstakels te overleven. Dit in combinatie met de snelle beelden maakt het spel het meest geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Zij zijn vaardig genoeg om de besturing en gedaantewisselingen van de kabouter te begrijpen en uit te voeren. Dit betekent niet dat de levels voor hen gemakkelijk zijn. Het spel vraagt om een snelle reactie van de speler. Door meerdere levels te spelen, wordt het reactievermogen van kinderen getraind en reageren ze steeds sneller op dingen die ze zien. Een aantal levels is erg moeilijk voor kinderen. Hun geduld en doorzettingsvermogen wordt dan ook regelmatig op de proef gesteld.

Opmerkingen

Dit spel is getest op de Wii, maar is ook beschikbaar voor de 3DS. '2 Fast 4 Gnomz' kan gekocht worden in het Wii Winkelkanaal met Nintendo Points.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 10+ JR

Robotoorlog deel 1: Geheime kracht

Robotoorlog deel 1: Geheime kracht

Robotoorlog deel 1: Geheime kracht

Meer weten...

Boek 10+ JR

Robotoorlog deel 2: Onzichtbaar gevaar

Robotoorlog deel 2: Onzichtbaar gevaar

Robotoorlog deel 2: Onzichtbaar gevaar

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

De Mens

De Mens

De Mens

Meer weten...