Productie-detail

Zzz

Zzz

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Wanneer de man in 'Zzz' in zijn slaap gaat slaapwandelen beleeft hij allerlei avonturen.

Loes Riphagen. Loes Riphagen. CPNB. Prentenboek. ?5,00 tijdens de Kinderboekenweek 2013. 9789059652118. 28. 2013.

Beschrijving inhoud

De man in het boek 'Zzz' heeft veel pech. Hij stapt in een hondendrol, zijn eten brandt aan en zijn hamster gaat dood. 's Avonds leest de man een boek in bed om daarna lekker te gaan slapen. Maar dan begint hij te slaapwandelen. Eerst komt hij terecht in een wereld met boze wezens en enge monsters. Daarna rijdt hij als prins op het witte paard achter een piraat aan, die een vrouw probeert te ontvoeren. Zijn slaapwandelavonturen gaan verder. Zo is hij de held op het voetbalveld, vliegt hij door de lucht en belandt hij in een eetbare wereld. In de ochtend wordt de man wakker. Zijn hele haar zit door de war, door de avonturen die hij in zijn slaap heeft beleefd.

'Zzz' is een boek dat volledig uit prenten bestaat. Het wordt dan ook niet door tekst ondersteund. Wel staan er een aantal losse woordjes in het boek. De avonturen die de man beleeft moeten met eigen fantasie worden ingevuld. Elke keer dat je naar een prent kijkt zie je weer meer, vaak onmogelijke maar leuke, details. Zo is er een konijn die 'Voetbal International' leest op het voetbalveld of een stel voeten waarbij aan elke teen een gezichtje zit. De tekeningen zijn erg kleurrijk, iets wat kinderen aanspreekt. Doordat er geen verhaal aan het boek vastzit, wordt het verhaal elke keer weer uniek. 

Leeftijdsadvies

Dit prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Op deze leeftijd groeit de fantasie van kinderen. Dit sluit aan bij het boek. Wel is het verstandig om dit boek samen met het kind te lezen. Er komt namelijk een prent in voor die voor jonge kinderen eng kan zijn. Op de achterkant van het boek staan een paar korte vragen van figuurtjes die in het boek te zien zijn. Ook is er een prent waarin gezocht moet worden naar het aantal kaboutertjes die op die pagina voorkomen. Dit zijn doe-activiteiten die driejarigen leuk vinden om te doen. 'Zzz' is een leuk boek om te lezen voor het slapen. Na dit boek hebben kinderen genoeg inspiratie om over te dromen. 

Bijzonderheden

'Zzz' is speciaal gemaakt voor de Kinderboekenweek 2013. Er is ook een App voor op de iPad als aanvulling op het boek ontwikkeld. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Kleine Rode Tractor - Winterlichtjes

Kleine Rode Tractor - Winterlichtjes

Kleine Rode Tractor - Winterlichtjes

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

KRO Kindertijd

KRO Kindertijd

KRO Kindertijd

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Pieter Post - Kerst en Winterspecial

Pieter Post - Kerst en Winterspecial

Pieter Post - Kerst en Winterspecial

Meer weten...