Productie-detail

Zappelin Vakantie Doeboek

Zappelin Vakantie Doeboek

Boek VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

In dit vakantieboek vol spelletjes en verhalen zijn verschillende karakters van het Zappelin kindernet terug te vinden.

FC Klap. Vakantieboek. ?6,99. 98. 2012.
: Seizoensgebonden.

Beschrijving inhoud

In dit vakantieboek zijn verschillende karakters van het Zappelin kindernet terug te vinden: Draakje, De Smurfen, Pingu, Bob de Bouwer, K3,  Moffel en Piertje, Kabouter Plop, Martin Morning, Hoelahoep, Sesamstraat, Mega Mindy, Woezel en Pip, het Zandkasteel etc. Ieder karakter heeft een of meerdere pagina’s en zet kinderen aan tot actie. Dat varieert van knutselen, tekenen, puzzelen, lezen, zingen, koken of (buiten) dingen doen. De activiteiten hebben ieder een pictogram, zodat je in de inhoudsopgave kunt zien waar je wat kunt doen. Ook staan er vier (voorlees)verhalen in het boek: twee van Nijntje, een van Dikkie Dik en een van Robin, een hoofdpersoon uit een boek van Sjoerd Kuyper.

Een aantal pagina’s is vooral informatief en educatief. Zo wordt op het binnenblad aan ouders uitgelegd wat Zappelin kinderen beoogt te bieden en vertelt Boswachter Otto kinderen van alles over mieren. Ook wordt in negen stappen uitgelegd hoe je zonder zijwieltjes leert fietsen of hoe je op de wc leert plassen. Verder worden er verschillende suggesties gedaan voor allerlei buiten activiteiten.

Leeftijdsadvies

Het Zappelin Vakantie Doeboek is geschikt voor kinderen van twee tot en met zes jaar. Dit omdat verschillende leeftijdsgroepen in het boek iets van hun gading kunnen vinden. Zo is het verhaal van Dikkie Dik geschikt voor een tweejarige, het verhaal van Nijntje voor een driejarige en sluit het verhaal van Robin goed aan bij de kleuterleeftijd. Ook de verschillende spelletjes variëren in moeilijkheidsgraad. Hierdoor is het boek voor een tweejarige vaak nog wel te moeilijk. Terwijl kinderen van vijf, zes jaar oud het juist minder interessant zullen vinden. Zij zijn voor een groot aantal opdrachten, onderwerpen of televisiekarakters al te groot. En beleven vooral plezier aan de opdrachten waar je voor moet kunnen lezen, rekenen of schrijven.

Dit maakt kortom dat voor drie- en vierjarigen het meeste uit het doe-boek te halen is. Zij genieten van wat zij al kunnen, maar worden graag ook uitgedaagd om verder te leren.

Jullie mening

Ook leuk

App 2-6 JR

Jop's Sinterklaas Puzzels

Jop's Sinterklaas Puzzels

Jop's Sinterklaas Puzzels

Meer weten...

App 2+ JR

Match it up 2

Match it up 2

Match it up 2

Meer weten...

Boek 2+ JR

Het wonder van de appel

Het wonder van de appel

Het wonder van de appel

Meer weten...