Productie-detail

Zoevende Zebra

Zoevende Zebra

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Olifant en Vogel worden duizelig van het gezoef van Zebra en willen niet meer met hem spelen.

Jenni Desmond. Lemniscaat. Prentenboek. ?13,95. 9789047700005. 2014.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Vriendschap, eenzaamheid
  • Korte zinnen 
  • Gekleurde illustraties

Beschrijving inhoud

Zebra houdt van zoeven, maar zijn vrienden Olifant en Vogel worden er duizelig van. Daarom besluiten ze niet meer met Zebra te spelen. Maar als het begint te stormen worden Olifant en Vogel bang en missen ze het gezoef van Zebra, die inmiddels een nieuw vriendje gevonden heeft. 

Zoevende Zebra is een verhalend prentenboek voorzien van een harde, stevige kaft. Het verhaal wordt verteld in korte zinnen en makkelijke woorden. Afwisselend wordt boven, onder en naast de tekst gedetailleerd het vertelde afgebeeld. Dit gebeurt soms aan de hand van panoramatekeningen en soms aan de hand van kleine afbeeldingen. Naast het afbeelden van het verhaal tonen de tekeningen de emoties van de personages, waardoor het kind ziet hoe zij zich voelen. Leuk om te weten: Kleuteruniversiteit (een platform voor leraren waarbij projecten op basis van kinderboeken worden aangeboden) heeft bij Zoevende Zebra een project ontwikkeld met tien lessen over vriendschap. Het boek fungeert als rode draad en het project biedt activiteiten die het groepsgevoel versterken. Het project is gratis te downloaden via www.kleuteruniversiteit.nl.

Leeftijdsadvies

Zoevende Zebra is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Zij kunnen het verhaal goed volgen vanwege de eenvoudige structuur. Bovendien nemen de prenten meer ruimte in dan de tekst, zodat het kind kan zien wat er in het verhaal gebeurt. Kinderen vanaf 3 jaar zullen de thema’s vriendschap en eenzaamheid herkennen waardoor ze zich kunnen identificeren met de dieren uit het verhaal. 

 


ShelleyDeze recensie is geschreven door Shelley van Dijk. Shelley is werkzaam als online marketeer, maar haar passie voor jeugdmedia is ontstaan tijdens haar studies. Ze schrijft het liefst over (jeugd)literatuur. Daarnaast blogt ze over films, series en televisieprogramma's. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 3+ JR

Aadje Piraatje

Aadje Piraatje

Aadje Piraatje

Meer weten...

App 3+ JR

Kinderliedjes #1

Kinderliedjes #1

Kinderliedjes #1

Meer weten...

App 3+ JR

Toca House

Toca House

Toca House

Meer weten...