Productie-detail

Zelf gemaakt!

Zelf gemaakt!

Boek VAN 7 T/M 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Zet een schrijver en illustrator een dag en een nacht in een textielfabriek en dan krijg je dit te gekke verhaal!

Anke Werker . Rick de Haas. Zwijsen Uitgeverij. leesboek, toneellezen. 10,50. 9799048737253. 64. 2019.

Beschrijving inhoud

Kinderboekenfestival Knetters nodigde schrijver Anke Werker en illustrator Rick de Haas uit om een kijkje te nemen achter de schermen van het TextielMuseum in Tilburg. Ze sliepen een nacht in de hal van de fabriek tussen de machines en mochten overal kijken. Samen maakten ze daar maakten ze dit boek: Zelf gemaakt. 

In Zelf gemaakt vinden de hoofdpersonen Raf en Willie in De Fabriek (waar Willies moeder werkt) een draadje. Pol, de kat van de fabriek speelt ermee. Het draadje blijkt het begin van een heel lange draad en dat leidt tot een fijn avontuur met verschillende ontmoetingen dwars door de stad. Wat ze maken? En wat er toch in De Fabriek (waar Willies moeder werkt) voor kunstwerk onthuld wordt? Dat moet je zelf maar lezen!

Mening recensent

Wat een ontzettend leuk idee om een schrijver en illustrator een nacht in een museum te laten slapen en ze alle ruimte te geven om samen een boek te maken. Met succes overigens, want het het is een mooi en toegankelijk boek geworden, met enkele spannende, maar vooral ook grappige elementen. Het boek is geschreven op AVI E3 en hoort bij de serie Toneellezen. De teksten zijn geschreven in dialoogvorm, net als in een toneelstuk. Je kunt Zelf gemaakt! dus het beste samen (hardop) lezen. Het verhaal nodigt ook uit om zelf aan de slag te gaan en iets te maken en doen.  wat dacht je van een film of toneelstuk, of 'gewoon' iets maken met  wol en draad. Wat je ook doet, ga voor of na het lezen ook zeker eens langs het Textielmuseum in Tilburg. Een echte aanrader!!

Leeftijdsadvies

Het boek is geschreven voor AVI E 3 (ca. 7 jaar) en past ook qua leef- en belevingswereld bij kinderen vanaf een jaar of zes / zeven.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 7+ JR

Bonjour France

Bonjour France

Bonjour France

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Kung Fu Panda 3

Kung Fu Panda 3

Kung Fu Panda 3

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Kim Possible - The Secret Files

Kim Possible - The Secret Files

Kim Possible - The Secret Files

Meer weten...