Productie-detail

Yakanuko: Een gevaarlijke opdracht

Yakanuko: Een gevaarlijke opdracht

Boek VANAF 11 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Jake leeft in de toekomst en is erg technisch. 's Nachts is hij held Yakanuko. Zal het hem lukken professor Zone te verslaan?

Curt Fortin. Nick van Leent. Leopold. Leesboek. ?12,99. 9789025866570. 112. 2014.

Kenmerken

  • Leesboek
  • Toekomst, held
  • Moeilijke woorden
  • Gekleurde animaties

Beschrijving inhoud

Yakanuko: Een gevaarlijke opdracht vertelt het verhaal van de elfjarige Jake. Jake leeft in de toekomst, zo rond het jaar 2200. Overdag zit hij op school en 's nachts beschermt hij onder de naam Yakanuko de wereld tegen het kwaad. Sinds de verdwijning van zijn vader wil hij dat de mensen om wie hij geeft veilig zijn. Wanneer de kwaadaardige professor Zone de stad lamlegt en de dochter van de president ontvoert, gaat Jake mijn zijn zelfvertrouwen en computerkennis de strijd aan.

Het verhaal is erg futuristisch. Daarbij is door de schrijvers veel fantasie gebruikt. Zo gebruiken kinderen in de klas een digidesk, hebben kleine kinderen een 'knuffeltablet' en gaat het openbaar vervoer met airshuttles. Jake is erg technisch ingesteld, waardoor soms moeilijke woorden worden gebruikt. Hij heeft een digibril, heeft een eigen hack-app ontworpen en gebruikt een hovercam. Ook moeilijke woorden als 'hologram', 'firewall' en 'netwerkstoring' vereisen enige basiskennis op dit gebied. Naast dat Jake optreedt als held Yakanuko kom je ook achter het gemis van zijn vader en waarom hij de wereld wil beschermen. Familierelaties en vriendschappen staan in het verhaal centraal. Dit leesboek is rijk geïllustreerd met computergeanimeerde illustraties in een Pokémon-achtige stijl. Deze illustraties verbeelden op een gedetailleerde manier de futuristische wereld waarin Jake leeft. In het boek wordt een duidelijk onderscheid gemaakt in dag en nacht: overdag hebben de bladzijden een witte achtergrond, 's nachts een donkerblauwe/grijze.

Leeftijdsadvies

Yakanuko: Een gevaarlijke opdracht is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar. Vanaf deze leeftijd zijn kinderen in staat zelfstandig een lang verhaal (van 102 bladzijden) met veel tekst te lezen. Zij zullen de meeste moeilijke woorden begrijpen, al hangt het ervan af hoe technisch de lezer zelf is. De hoofpersoon Jake is zelf ook 11, waardoor kinderen van deze leeftijd zich goed kunnen inleven in zijn belevingswereld.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 11+ JR

Levende Bezems

Levende Bezems

Levende Bezems

Meer weten...

TV & Film 11+ JR

Radeloos

Radeloos

Radeloos

Meer weten...

TV & Film 11+ JR

Bakugan: Indringers Van Gundalia

Bakugan: Indringers Van Gundalia

Bakugan: Indringers Van Gundalia

Meer weten...