Productie-detail

WWW.wat?

WWW.wat?

Boek VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Het boek WWW.wat? maakt internet begrijpelijk voor kinderen vanaf 8 jaar.

Jane Baer-Krause, Kristine Kretschmer. Jan von Holleben. De Vier Windstreken. Informatief. 17,95. 9789051165937 . 161. 2017.

Beschrijving

www.wat? is een fotoboek over internet voor kinderen en is van Duitse makelij. Het telt 161 pagina’s en kent vijf inhoudelijke hoofdstukken: ‘Wereldwijd verbonden’, ‘Onzichtbaar, maar geniaal’, ‘De grootste plek om elkaar te ontmoeten’, ‘In de machinekamer’ en ‘Alles online?’ Elk hoofdstuk bevat een stuk of 20 vragen die gemiddeld in één pagina worden beantwoord, ondersteund door veel paginagrote foto’s.

Oordeel

De kleurrijke foto’s zijn een feestje om te zien. Internet wordt hiermee niet met virtueel, maar uitsluitend met concreet materiaal in beeld gebracht. Dat draagt bij aan een goed humeur tijdens het doorbladeren. De tekst doet soms wat gedateerd aan. Door bijvoorbeeld termen als computer, e-mail, forum en sms. Internet wordt meer uitgelegd vanuit een computer, dan vanuit een mobiel apparaat, terwijl kinderen nu vaak voor het eerst kennismaken met internet via smartphones en tablets. Maar sociale media en dus termen als Facebook, WhatsApp en Snapchat komen wel aan de orde. De vragen zelf zijn ijzersterk neergezet doordat ze gesteld zijn vanuit kinderen. ́Spreken computers verschillende talen? ́, ‘Hoe komen de spelletjes op mijn computer?’, ‘Is Facebook nou goed of slecht?’, ‘Zijn er boeven op internet?’. Mediawijsheid vormt als thema een rode draad. Dat zie je aan de antwoorden waarin vaak do’s en don’ts zijn verweven. Door het vele beeldmateriaal en de korte teksten is het boek goed bruikbaar voor op de groep. Je kan het alleen of samen even doorbladeren, weetjes uitwisselen of na het lezen gesprekken voeren over de voorbij gekomen onderwerpen. Met dit boek kan je op een laagdrempelige en lichtvoetige manier aandacht besteden aan mediawijsheid.

Leeftijdsadvies

 is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Wil je weten hoe je dit boek inzet op de opvang of de bso? Ga dan naar de Mediatips van Kind & Media.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

E.T.

E.T.

TV & Film 8+ JR

Yotta

Yotta

Game 8+ JR

Minecraft

Minecraft

Minecraft

Meer weten...