Productie-detail

Woorden

Woorden

Boek VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Kijk, zoek en leer een heleboel nieuwe woorden met dit Gouden Boekje.

Selma Lola Chambers. Gertrude Elliott. Rubinstein. Prentenboek. ?6,95. 9789047614487. 28. 2013.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Woordenschat
  • Verschillende thema's
  • Gouden Boekje

Beschrijving inhoud

In het Gouden Boekje Woorden zijn diverse begrippen en woorden te zien. Het behandelt dertien thema’s die bestaan uit een algemene kijkplaat en een bladzijde met losse plaatjes van uiteenlopende voorwerpen. Dit gaat veelal om concrete voorwerpen als auto, vliegtuig en bus bij bijvoorbeeld het thema vervoersmiddelen, maar behandelt ook begrippen als familie, dieren en kleding. Ook de opbouw van een dag, de dagen van de week, de maanden, de seizoenen en de kleuren komen aan bod.

Dit boekje is één van de Gouden Boekjes-serie. Het belangrijkste kenmerk is de glimmende gouden rug van het kleine boekje. Verder heeft het een kartonnen kaft met papieren bladzijdes. Het boekje oogt ouderwets door de gedateerde tekeningen die het laat zien. Deze doen je denken aan de jaren '50. Bij ieder voorwerp dat is opgenomen in het boek is de desbetreffende naam geschreven.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het Gouden Boekje Woorden aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 2 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen aandachtig alle plaatjes die er te zien zijn bestuderen. Ook zullen ze aangemoedigd worden om de voorwerpen die worden gepresenteerd te zoeken op de kijkplaten en te benoemen. Het boekje vergroot de woordenschat van kinderen en stimuleert de beginnende geletterdheid.

 DanielleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool en geeft dit jaar les aan groep 4. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 2-4 JR

In een blauwgeruite kiel

In een blauwgeruite kiel

In een blauwgeruite kiel

Meer weten...

Boek 2+ JR

Kikker viert feest

Kikker viert feest

Kikker viert feest

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

Mio Mao

Mio Mao

Mio Mao

Meer weten...