Productie-detail

Woeste Willem

Woeste Willem

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Woeste Willem is een humeurige en mopperende zeerover. Hij houdt niet van gezelschap. Maar met het jongetje Frank sluit hij wel vriendschap.

Ingrid en Dieter Schubert. Lemniscaat. Prentenboek. € 2,50. 26. 2017.

Omschrijving

Woeste Willem is een verhaal over een zeerover met pensioen. Hij woont alleen in het bos en is een echte brombeer. Maar is hij echt zo gemeen? Woeste Willem laat zich van een andere kant zien wanneer hij een bijzondere vriendschap sluit met het kleine jongetje Frank. Aan Frank vertelt hij stoere verhalen over al zijn avonturen. Maar is hij echt zo stoer? Al snel blijkt dat ook stoere mensen bang kunnen zijn...  

Woeste Willem verscheen voor het eerst in 1992 en behoort tot de klassiekers in de Nederlandse kinderliteratuur. Niet gek dat dit boek is gekozen als prentenboek voor de actie Geef een prentenboek cadeau. Vanaf 12 juni zal het prentenboek overal te koop zijn voor € 2,50.

Oordeel

Het prentenboek bevat mooie tekeningen waar telkens iets nieuws in te vinden is. Het verhaal van Woeste Willem is tijdloos en best spannend. Het is een uitdagende verhaallijn en het verhaal bevat verschillende thema's. Hierdoor biedt het prentenboek enorm veel aanknopingspunten om met kinderen te praten, spelen en doen.

Leeftijdsadvies

Vanwege het verhaal zelf en de gedetailleerde tekeningen vinden we Woeste Willem vooral geschikt voor kleuters. Zij zullen zich wellicht vooral in Frank herkennen en staan te popelen om aan de slag te gaan na het voorlezen. Voor peuters zal het verhaal wellicht wat moeilijk zijn, maar ook dan zijn er elementen waar je mee aan de slag kan gaan. Zeker voorlezen dus!

Tip

Op www.geefeenprentenboekcadeau.nl staan verschillende tips en materialen om mee aan de slag te gaan als je het prentenboek hebt. Het boek is ook opgenomen in een speciale Mediasmarties WegWijzer die in het kader van Geef een prentenboek cadeau is ontwikkeld. Deze speciale Mediasmarties WegWijzers zijn - net als het prentenboek - binnenkort verkrijgbaar! 

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4-10 JR

De Gorgels en De Grote Operatie

De Gorgels en De Grote Operatie

De Gorgels en De Grote Operatie

Meer weten...

Boek 4+ JR

Sprookjes en verhalen

Sprookjes en verhalen

Sprookjes en verhalen

Meer weten...

Boek 4+ JR

De krijtjes staken!

De krijtjes staken!

De krijtjes staken!

Meer weten...