Productie-detail

Willewete. Dinosaurussen

Willewete. Dinosaurussen

Boek VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Waar leven dinosaurussen? Hoe zien dinosaurussen eruit? En wat eten dinosaurussen? Lees dit boek en leer alle weetjes over deze beesten.

Jozua Douglas . Barbara van Rheenen. Clavis. Informatief boek. ?15,95. 9789044815856. 30. 2014.

Kernmerken

  • Informatief boek
  • Dinosaurussen 
  • Strips, raadsels, liedjes, knutselopdrachten, gedichten, quiz
  • Uit de serie Willewete – natuur 

Beschrijving inhoud

Ben jij weleens een dinosaurus tegengekomen? Vast niet! Dinosaurussen leefden heel erg lang geleden. In de tijd van de dinosaurussen zag de wereld er heel anders uit. Maar hoe zag een dino eruit? En waar en hoe leefden de dino’s? Lees dit boek en je weet alles over dino’s! Dit informatieve prentenboek is een boek uit de serie ‘willewete’. Deze serie bevat de volgende onderwerpen: geschiedenis, veel te doen, de wereld en de natuur.

Dit informatieve prentenboek heeft een rechthoekige vorm en een omslag van stevig karton. Op de omslag is ook te lezen uit welke serie dit boek komt en welke onderwerpen er nog meer zijn. De informatie over de dinosaurussen wordt op een kinderlijke manier uitgelegd, zodat het voor de kinderen goed voor te stellen is. De informatieve tekst wordt ondersteund door mooie, bijpassende illustraties. De moeilijke woorden in de tekst worden verduidelijkt aan de hand van de illustraties en een verhaal er rondom heen.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit dit weetjesboek aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar. Kinderen van deze leeftijd hebben hun leesniveau voldoende ontwikkeld om te teksten in het boek zelfstandig te kunnen lezen. Misschien dat ze bij moeilijkere woorden zoals bijvoorbeeld ‘Velociraptor’ hulp nodig hebben. Het boek is voor te lezen aan kinderen vanaf 5 jaar. Kinderen van die leeftijd vinden het leuk om de wereld te ontdekken. Dat komt wel goed met dit prachtige weetjesboek over dinosaurussen.

Mening recensent

Een heel mooi vormgegeven weetjesboek. In dit boek staan goede, informatieve weetjes die kinderen vanaf 8 jaar goed begrijpen en kunnen toepassen. Dit boek is zeer geschikt om te gebruiken tijdens het maken van een spreekbeurt of werkstuk. Wat dit boek nog leuker maakt zijn de extra’s in het boek. Zoals bijvoorbeeld een lied over de dinosaurus, knutselopdracht, raadsels, strips en een miniquiz. Ik ben heel benieuwd naar de andere boeken uit de willewete-serie!

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

De wilde heks 1: De Vuurproef

De wilde heks 1: De Vuurproef

De wilde heks 1: De Vuurproef

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Te Leuk om waar te zijn

Te Leuk om waar te zijn

Te Leuk om waar te zijn

Meer weten...

Game 8+ JR

Plastic Hero Game

Plastic Hero Game

Plastic Hero Game

Meer weten...