Productie-detail

Wie is er hier het dapperst?

Wie is er hier het dapperst?

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Muis, Slak, Mus en Kikker besluiten een wedstrijd te doen om erachter te komen wie er van hun het dapperst is.

Lorenz Pauli. Gottmer Uitgevers Groep. Prentenboek. ?12,95. 9789025742140. 32. 2007.

Beschrijving inhoud

Muis, Slak, Mus en Kikker zitten met zijn vieren aan de rand van de vijver. Ze vervelen zich en vragen zich af wat ze eens kunnen doen vandaag. Dan krijgt kikker opeens een goed idee: ze gaan een wedstrijd houden wie het dapperst is! Maar wat voor het ene dier een enorm dappere prestatie is, is voor het andere dier een eitje. Al gauw komen ze erachter dat dapperheid niet precies is, wat ze ervan dachten.

Het boek (groot, vierkant formaat) heeft een geplastificeerde voorkant met papieren pagina’s. Op de voorkant van het boek zijn Muis en Slak te zien, die de lezer vanaf een rode achtergrond aankijken. Op de achterzijde doet Kikker hetzelfde. De meeste prenten zijn over twee pagina’s verdeeld, waarbij een deel van het verhaal aan weerszijden wordt weergegeven. Emoties spelen in het verhaal een grote rol. De dieren beledigen elkaar regelmatig, door te zeggen dat elkaars gekozen dapperheiddaad niks voorstelt. Deze emoties zijn goed zichtbaar in de uitdrukkingen van de personages. De teksten vullen de prenten hierin aan en vice versa. Er wordt gebruik gemaakt van primaire en secundaire kleuren, die in elkaar overvloeien.

Leeftijdsadvies

De geschiktheidleeftijd die het beste bij dit boek past is 4 jaar. Thema’s als dieren, natuur en emoties worden in dit boek uitvoerig behandeld. Ook de verschillen tussen de dieren zijn belangrijk. Voor Kikker stelt de dapperheiddaad van Muis niets voor. Hij zwemt toch iedere dag onder water van de ene naar de andere kant van de vijver? Kinderen van 4 jaar begrijpen dat dit echter voor Muis lang niet zo vanzelfsprekend is als voor Kikker. De dieren leven zich meer en meer in en moedigen elkaar aan. Zo is het geheel wel een wedstrijd, maar met een vriendschappelijk karakter. Ook dit sluit weer aan bij een leeftijd van 4 jaar. Ten slotte is het filosofische karakter van dit boek een kenmerk dat 4-jarige zullen weten te waarderen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

De Sneeuwman

De Sneeuwman

De Sneeuwman

Meer weten...

Game 4+ JR

Robbie Konijn - Sprankelsterren in nood!

Robbie Konijn - Sprankelsterren in nood!

Robbie Konijn - Sprankelsterren in nood!

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

K3 Bengeltjes (2012)

K3 Bengeltjes (2012)

K3 Bengeltjes (2012)

Meer weten...