Productie-detail

Weet mijn goudvis wie ik ben?

Weet mijn goudvis wie ik ben?

Boek VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Gemma Elwin Harris . Rubinstein. Informatief boek . ?19,95 . 9789047617709 . 291. 2014.

Kenmerken

  • Informatief
  • Wetenschap
  • Vraag en antwoord
  • Nieuwsgierig
  • Geen illustraties 

Beschrijving inhoud

In het boek 'Weet mijn goudvis wie ik ben?' zijn meer dan honderd onbeantwoorde vragen van nieuwsgierige kinderen verzameld. Het zijn vragen waar ook volwassenen vaak het antwoord niet op weten, of zelfs nog nooit over hebben nagedacht. De onderwerpen van de vragen lopen uiteen, maar ze gaan allemaal over hoe het leven werkt. Zowel in wetenschappelijke als levensbeschouwelijke zin. Voorbeelden van vragen zijn ‘waarom gaan andere mensen gapen als ik ook gaap?’, ‘waarom zijn scheten brandbaar?’ en ‘waarom hebben we gevoelens?’ Elke vraag wordt steeds door een deskundige beantwoord. Het kind wordt in het verhaal betrokken door gebruik van de ‘we-vorm' in het boek. Moeilijke situaties worden uitgelegd door voorbeelden. Ook wordt er een vergelijking gemaakt met een gebeurtenis, zodat het kind zich kan inleven. Iedere vraag met bijbehorend antwoord beslaat ongeveer één bladzijde. Alle vragen kunnen los van elkaar gelezen worden. Zo kan het boek in een keer worden uitlezen, maar is het juist ook geschikt om er af en toe even in te bladeren of een specifieke vraag in op te zoeken.

Leeftijdsadvies

'Weet mijn goudvis wie ik ben?' is een informatief boek dat geschikt is voor kinderen vanaf 9 jaar. De onderwerpen zijn vaak gebaseerd op gebeurtenissen die zich afspelen in de nabije omgeving van het kind. Ook bevat het boek een aantal morele vragen. Moreel besef begint zich te ontwikkelen bij rond de leeftijd van 10 jaar. Er worden soms lange woorden gebruikt. Ook komen vaak moeilijke en nieuwe woorden aan bod, maar deze worden vrijwel altijd uitgelegd.                            

ElineDeze recensie is geschreven door Eline van Leeuwe. Eline studeert Journalistiek aan de Hoogeschool Utrecht. Ze specialiseert zich in televisie en interesseert zich voor de doelgroep jeugd. Door te schrijven voor Mediasmarties hoopt ze zich te blijven ontwikkelen op het gebied van deze doelgroep. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Retourtje Israël

Retourtje Israël

Retourtje Israël

Meer weten...

App 9+ JR

Pokémon GO

Pokémon GO

Pokémon GO

Meer weten...

Boek 9+ JR

De verschrikkelijke meneer Gom heeft een plan

De verschrikkelijke meneer Gom heeft een plan

De verschrikkelijke meneer Gom heeft een plan

Meer weten...