Productie-detail

Wat een geluk dat ik jou gevonden heb

Wat een geluk dat ik jou gevonden heb

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Herman ruikt een onweerstaanbare geur. Waar zal deze heerlijke geur vandaan komen?

Guido van Genechten. Clavis. ?16,95. 9789044824155. 27. 2015.

Kenmerken

  • Prentenboek 
  • Dieren 
  • Langere zinnen met soms moeilijke woorden 
  • Kleurrijke en grote illustraties 

Beschrijving inhoud

Herman de haas geniet van zijn prachtige leven. Elke dag doet hij precies dezelfde dingen: rondkijken, snuffelen, springen, knabbelen aan lekkere wortels en tot slot even uitrusten onder een grote dennenboom. Maar op een dag snuift zijn neus ineens iets heel anders op dan zoete wortels. Een hele geheimzinnige en onweerstaanbare geur! Herman volgt de geur. Waar zal deze heerlijke geur toch vandaan komen? 

Wat ben ik blij dat ik jou gevonden heb is een groot vierkant prentenboek met papieren bladzijden. Per twee pagina's is steeds een stukje tekst te lezen. Af en toe worden voor jonge kinderen moeilijke woorden gebruikt, zoals 'onstuimig', 'onweerstaanbaar' en 'luidruchtig'. Deze woorden worden niet uitgelegd, maar dat is ook niet nodig om het verhaal te kunnen begrijpen. Per twee pagina's is er één grote illustratie te zien. De tekst is in de illustratie gedrukt. De kleurrijke afbeeldingen ondersteunen het verhaal en zijn behoorlijk gedetailleerd. Ze laten ook dingen zien die niet in het verhaal worden verteld. Zo zijn er naast Herman nog veel meer dieren zichtbaar op de tekeningen, maar over hen wordt niets geschreven. Daarnaast bevatten de illustraties ook humor. Bijvoorbeeld als Herman een dutje doet onder een denneboom. Op de tekening is te zien dat er een dennenappel op Hermans hoofd gaat vallen. Het verhaal bevat herhaling, zoals het dagritme van Herman dat steeds weer terugkomt. Het boek bevat ook spanning, zoals wanneer Herman ineens een andere geur dan anders ruikt en daar achteraan gaat. De lezer heeft dan voorlopig nog geen idee waar de geur Herman naar toe zal leiden.

Leeftijdsadvies

Wat ben ik blij dat ik jou gevonden heb is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Verhalen over het vinden van een vriendje of vriendinnetje zijn erg aantrekkelijk en herkenbaar voor kinderen van deze leeftijd. De grote illustraties met vele details maken het boek ook geschikt voor kinderen van deze leeftijd. Het prentenboek bevat langere stukjes tekst met af en toe moeilijke woorden, die niet geschikt zijn voor kinderen jonger dan 4 jaar. 

Mening recensent

Het verhaal in Wat ben ik blij dat ik jou gevonden heb is vrij eenvoudig en niet erg origineel. De grote kleurrijke tekeningen zijn daarentegen echt prachtig en zeer aantrekkelijk voor kinderen!

 

DesiDeze recensie is geschreven door Desi Kamp. Desi werkt als leerkracht op een basisschool en leest graag boeken. Haar voorkeur gaat uit naar romantische verhalen en detectives en de boeken van Madeleine Wickham. Ook gaat ze graag naar de bioscoop. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Prinses Lillifee en het circus

Prinses Lillifee en het circus

Prinses Lillifee en het circus

Meer weten...

Boek 4+ JR

Het grote Rijksmuseum voorleesboek

Het grote Rijksmuseum voorleesboek

Het grote Rijksmuseum voorleesboek

Meer weten...

Game 4+ JR

Teek Control

Teek Control

Teek Control

Meer weten...