Productie-detail

Waar is de Ridder?

Waar is de Ridder?

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Opa, Joris en hond Cleo gaan op zoek naar Middeleeuwse ridders. Help jij zoeken?

Nick Harris. Nick Harris . De Fontein. Prentenboek. ? 13,99. 9789026136054. 28. 2014.

Beschrijving inhoud 

In het boek ‘Waar is de ridder?’ gaat Joris op bezoek bij zijn opa. Zijn opa maakt de meest fantastische bouwwerken en ook dit keer staat er weer iets bijzonders klaar. Als Joris langskomt heeft opa een vliegtuig in de tuin staan. Met dit vliegtuig wil opa vliegen naar een Middeleeuws kasteel. Hij heeft in de krant gelezen dat er in dit kasteel nog echte ridders leven. Hij kan het pas geloven als hij de ridders zelf heeft gezien. Zullen opa, Joris en hond Cleo de ridders allemaal vinden? Dat kan alleen met jouw hulp!

Het boek is een mooi geïllustreerd voorleesboek. Tijdens het voorlezen zoek je zelf mee naar de ridders. In totaal zijn er 135 ridders te vinden. Sommige zitten goed verstopt en vind je alleen als je heel goed kijkt en voelt. Het is een avontuurlijk boek omdat de ridders zich goed kunnen verstoppen. Er worden soms moeilijke woorden gebruikt. Het boek bestaat uit een goede mix van geschiedenis en avontuur.

Leeftijdsadvies 

Het prentenboek 'Waar is de ridder' is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Zij kunnen naar de mooie tekeningen kijken en verhalen hierbij vormen. Daarnaast zijn ze geinteresseerd in sprookjes en ridders. Het zelf aanwijzen en opzoek gaan naar de ridders maakt het voor deze leeftijd geschikt, omdat zij zoek- en ontdek elementen leuk vinden. Omdat het boek informatie en avontuur mengt is dit boek ook voor oudere kinderen leuk. Wel staan er een aantal lastige woorden en zinnen in het boek. Voor beginnende lezers is hulp van de ouders gewenst. 

Jullie mening

Ook leuk

Boek 3+ JR

Ik voel een voet!

Ik voel een voet!

Ik voel een voet!

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Sien van Sellingen

Sien van Sellingen

Sien van Sellingen

Meer weten...

Boek 3+ JR

Noa Tovervijver

Noa Tovervijver

Noa Tovervijver

Meer weten...