Productie-detail

Waar is Baby Tijger?

Waar is Baby Tijger?

Boek VANAF 1 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Familie Tijger wil graag een uitstapje gaan maken. Maar waar is Baby Tijger?

Marion Billet. Clavis. Prentenboek. ?16,95. 9789044822755. 2014.

Kenmerken

  • Prentenboek, kijk- en zoekboek
  • Zoektocht, familie
  • Kleurrijke illustraties
  • Met flapjes en geluiden

Beschrijving inhoud

Het prentenboek Waar is Baby Ttijger? vertelt het verhaal over een baby tijgertje. Familie Tijger wil een uitstapje gaan maken met het hele gezin. Natuurlijk mag baby tijger ook mee, maar waar is baby tijger? Er wordt overal gezocht naar baby tijger. Kan het geplande uitstapje nog wel door gaan? Wordt baby tijger gevonden door zijn familie?

Dit prentenboek heeft een vierkante vorm, omslag en bladzijdes van stevig karton. Het is een verhalend boek dat zich afspeelt in het hier en nu. Het is een zoektocht naar baby tijger. De tekst bevat geen moeilijke woorden en is goed te behappen voor kinderen vanaf 1 à 2 jaar. Het is een opbouwend verhaal met een goede afloop. Er is een bepaalde gebeurtenis: baby tijger is zoek. In dit boek wordt de zoektocht naar baby tijger beschreven. Er is sprake van een verteller die een groot deel van het verhaal vertelt. De soepel lopende tekst laat zich echter moeiteloos voorlezen en neemt maar een klein deel van het boek in beslag. Het overgrote deel wordt opgevuld met gedetailleerde illustraties. De illustraties verduidelijken het verhaal en zijn mooi met kleur afgewerkt. In het boek zijn zes flapjes en zeven geluiden opgenomen. Deze versterken de spanning in het boek tijdens de zoektocht naar baby tijger.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit dit boek aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 1 à 2 jaar. Kinderen in deze leeftijd zijn bezig met het ontwikkelen van de passieve woordenschat. Ze zullen de woordbetekenis koppelen met het beeld. Door de diverse geluiden wordt het verhaal ondersteund. Daarnaast bevat het prentenboek weinig tekst en duidelijke illustraties. Die illustraties verklaren de tekst, geluiden en de verhaallijn. Door deze combinaties krijgen de kinderen de mogelijkheid om zich goed in te leven en verplaatsen in het verhaal.

 


MarcellaDeze recensie is geschreven door Marcella de Bruin. Marcella is leerkracht in groep 6 en 8 en geeft één keer per week gymles. Ze vindt het heerlijk om te lezen en gebruikt sommige boeken die ze recenseert voor Mediasmarties in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 1+ JR

Bumba in Azië

Bumba in Azië

Bumba in Azië

Meer weten...

Boek 1+ JR

Liedjes Voor Moeder En Kind - Deel 1

Liedjes Voor Moeder En Kind - Deel 1

Liedjes Voor Moeder En Kind - Deel 1

Meer weten...

Boek 1+ JR

Piep! Allemaal dieren

Piep! Allemaal dieren

Piep! Allemaal dieren

Meer weten...