Productie-detail

In volle vaart

In volle vaart

Boek VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Wist je dat een haas makkelijk een hogesnelheidstrein kan bijhouden? Verwonder je over snelheden in dit prentenboek.

Crushiform?&?Marie-laure Cruschi. Rubinstein. Prentenboek. ?16,95. 9789047617020. 58. 2014.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Snelheid, dieren, voertuigen
  • Verklarende woordenlijst 
  • Rustig kleurgebruik

Beschrijving inhoud

Het boek In volle vaart laat je nadenken over hoe snel iets eigenlijk gaat. Op de achterkant van het boek staat de volgende tekst: ‘Wist je dat een alligator en een onderzeeër even snel zijn? Dat een haas makkelijk een hogesnelheidstrein bij kan houden? En dat een libelle net zo snel vliegt als een haai kan zwemmen?’ Deze tekst geeft precies deze verwondering weer die je gedurende het doorbladeren van dit boek ervaart.

Het boek is iedere bladzijde hetzelfde opgebouwd. Op de linker bladzijde staat een snelheid aangeduid in grote rode cijfers. Onder deze snelheid staan verwijzingen naar de prenten op de rechterpagina. Alle afbeeldingen op de rechterpagina zijn genummerd. Op de linkerpagina staat het nummer met de naam van datgene wat is afgebeeld. Het boek begint bij 0,3 kilometer per uur met een zeepaardje en een reuze schildpad. Het boek eindigt met +100.000 kilometer per uur met een vallende ster. Daartussen worden nog allerlei andere snelheden met voorbeelden genoemd. Het is grappig om sommige dingen met elkaar te vergelijken. Dit wordt op de achterkant van het boek al gesuggereerd. De inhoud van het boek maakt dit waar. De prenten in het boek worden afgebeeld op een blauwe achtergrond. De kleuren die gebruikt worden zijn vrijwel op iedere bladzijde hetzelfde: oranje, geel, wit, zwart, rood en blauw. De plaatjes zijn gedetailleerd en duidelijk. Het boek sluit af met een verklarende woordenlijst. Alle afgebeelde dieren, dingen en voertuigen worden in deze lijst toegelicht. Ook in deze woordenlijst staan ze van langzaam naar snel afgebeeld.

Leeftijdsadvies

Het prentenboek In volle vaart is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Deze kinderen kennen veel, zo niet alle genoemde voorbeelden. Ook zijn deze kinderen in staat om vergelijkingen te doen. Hoe ouder de kinderen hoe meer verwondering er zal ontstaan over de snelheden. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen naar de prenten kijken, maar zij zullen de gedachte achter het boek nog niet begrijpen.

Mening recensent

Ik vond dit boek erg bijzonder. In eerste instantie leek het me geen leuk boek. Dit komt tevens door het kleurgebruik in de prenten. Maar toen ik nog eens goed keek zorgde het boek voor veel verwondering bij mij. Een kameel gaat even snel als een parachutist en een walvis kan een cruiseschip bijhouden. Het boek geeft je meer inzicht in snelheid. Dit wordt ondersteund door mooie prenten.

 

ManonDeze recensie is geschreven door Manon Bosse. Manon studeert aan de pabo in Vlissingen en doet de Lerarenopleiding Nederlands in Zwolle. Ze vindt lezen leuk en gaat graag op zoek naar websites die het lesgeven boeiender maken. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Website 8+ JR

TypeTopia

TypeTopia

TypeTopia

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Drakenjagers

Drakenjagers

Drakenjagers

Meer weten...

App 8+ JR

Los in 't Bos

Los in 't Bos

Los in 't Bos

Meer weten...