Productie-detail

Villa Willemina

Villa Willemina

Boek VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

De ouders van Willemina erven een vreemd, oud bejaardentehuis. Dit is het begin van een nieuw avontuur.

Mariette Ciggaar. Nicole van Dooren. Circus Patz/A.W. Bruna Uitgevers. Leesboek. ?14,95. 9789400502048. 141. 2012.

Beschrijving inhoud

De ouders van Willemina erven een vreemd, oud bejaardentehuis. Dit is het begin van een nieuw avontuur. Met zijn drieën verhuizen ze naar de doodenge villa bovenop een eiland. De takken van de bomen lijken op armen en ook binnenin de villa zijn vreemde dingen aan de hand. Zo verandert de villa van binnen steeds en raakt het maar niet vol. Dit terwijl er wel steeds nieuwe opa’s en oma’s komen wonen. Willemina gaat samen met vriend Barend op onderzoek uit.

Het boek heeft een rechthoekige vorm met een stevige omslag. De vormgeving is zowel van binnen als buiten erg mooi. Zo lijkt het, door de vlekken en ‘kreukels’ alsof het boek erg oud is. De illustraties bedekken soms een hele pagina en vormen een toevoeging op de tekst. Ook staan er op sommige pagina’s kleine potloodschetsen. De hoofdstukken hebben originele namen en omschrijven wat er in dat hoofdstuk gebeurt, zoals ‘Hoofdstuk 2 raakt piepend en krakend de weg kwijt’. Hierin gaat de hoofdpersoon op zoek naar haar eend die plots verdwenen is. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze dat de weg die ze nu loopt anders is dan die op de heenweg. Het verhaal leest makkelijk weg en er is gebruik gemaakt van leuke namen zoals ‘Anemoon van Prins geen Kwaad’ en ‘Villa Nota Bene’. Het mysterieuze verhaal is spannend voor kinderen, maar niet eng.

Leeftijdsadvies

‘Villa Willemina’ is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Op deze leeftijd is het technisch lezen voldoende ontwikkeld om de tekst te lezen en begrijpen. Elke zin begint op een nieuwe regel, wat de pagina overzichtelijk maakt. De zinnen zijn kort en bondig, maar de hoofdstukken zijn soms wat aan de lange kant. Een mysterieus en spannend verhaal, wat voor kinderen aantrekkelijk is om te lezen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Dexter's Laboratory

Dexter's Laboratory

Dexter's Laboratory

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Harry Potter en de Geheime Kamer

Harry Potter en de Geheime Kamer

Harry Potter en de Geheime Kamer

Meer weten...

Game 8+ JR

Donkey Kong: Country Returns

Donkey Kong: Country Returns

Donkey Kong: Country Returns

Meer weten...