Productie-detail

Villa Fien

Villa Fien

Boek VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

In Villa Fien is het dagelijks een dolle boel. De inspecteur is het daar niet mee eens, zullen Fien en de kinderen hem kunnen overtuigen?

Janneke Schotveld. Annet Schaap. Van Holkema & Warendorf. Leesboek. ?9,99. 9789047502173. 144. 2007.

Kenmerken

  • Leesboek
  • Opgroeien, zorgboerderij
  • Humor
  • Zwart/wit illustraties

Beschrijving inhoud

Het boek Villa Fien vertelt het verhaal over Kaatje. Bij haar thuis is alles overdreven schoon. Haar moeder houdt niet van viezigheid. Een huis schoonhouden met een kind erbij is alleen bijna niet te doen. Daarom wordt Kaatje naar een boerderij genaamd Villa Fien gebracht. Kaatje vindt het best eng zo’n nieuwe omgeving, maar het duurt gelukkig niet lang of ze voelt er zich helemaal thuis. Dan krijgt Villa Fien plotseling bezoek van een inspecteur. Die lijkt het niet eens te zijn met hoe Fien voor de kinderen zorgt en aan hen lesgeeft. Zal ze de boerderij moeten sluiten?

Dit boek vertelt een realistisch verhaal over een meisje genaamd Kaatje bij wie de thuissituatie niet optimaal is om als kind in op te groeien. Ze komt terecht in een zorgboerderij waar ze echt kind kan zijn. Hier beleeft ze samen met alle andere kinderen de gekste avonturen. Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Kaatje. Ze neemt je mee in haar wereld en laat je ervaren hoe zij tegen alle gebeurtenissen aankijkt. Het verhaal wordt aangevuld met zwart-wit geschetste tekeningen die je een indruk geven van de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het luisterboek Villa Fien aan bij kinderen vanaf 7 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen zich goed kunnen verplaatsen in de rol die Kaatje in het verhaal heeft. Ook zullen zij erg kunnen lachen om de grappige gebeurtenissen in het verhaal, want welk kind vindt het nu niet leuk om te bedenken op welke letter de poep lijkt? Gebeurtenissen als deze geven het verhaal een grappige draai.

 

DanielleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool en geeft dit jaar les aan groep 4. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 7+ JR

Where's My Water

Where's My Water

Where's My Water

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

De GVR

De GVR

De GVR

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Johnny Test

Johnny Test

Johnny Test

Meer weten...