Productie-detail

Verliefd op de verkeerde?

Verliefd op de verkeerde?

Boek VANAF 11 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Tijdens het schoolkamp worden er allerlei spullen gestolen. Evi wordt verdacht, maar wie is de echte dader?

Maren Stoffels. Leopold B.V.. Leesboek. ?12,99. 9789025865856. 112. 2014.

Kenmerken

  • Leesboek
  • Verliefdheid, vriendschap
  • Moeilijke woorden
  • Zwart/wit illustraties

Beschrijving inhoud

Evi is al heel lang verliefd op Kaj. Ze durft alleen geen stappen te ondernemen, maar wacht het goede moment af: het schoolkamp. Samen met haar vriendin Aniek bedenkt ze manieren om dichter bij Kaj te komen. Helaas mislukt dit. Er verdwijnen steeds persoonlijke eigendommen tijdens het schoolkamp. De meiden Nona en Puck, die een hekel hebben aan Aniek en Evi, weten zeker dat Evi de dief is. Dan wordt Evi’s grote liefde, Kaj, op een vreemde en verdachte plek gezien. Zou hij de dief zijn? Of is er iets heel anders aan de hand? Evi gaat op onderzoek uit.

Verliefd op de verkeerde? is geschreven vanuit de verschillende karakters in het verhaal. Hierdoor kom je in aanraking met het gevoel van de karakters. Zo lijkt het net dat je als lezer zelf op het schoolkamp bent. Dit maakt het lezen van dit boek voor kinderen erg leuk. Ze kunnen zich goed inleven in de karakters. Het boek speelt zich af tijdens de gehele schoolkamp-periode. Het gaat vooral over de klas, verliefdheid, diepgaande vriendschap en de gestolen spullen.

Leeftijdsadvies

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar. Op deze leeftijd krijgen kinderen ook met verliefdheid, diepgaande vriendschap en schoolkamp te maken. De diverse thema's uit het boek ervaren ze ook zelf of hebben ze al meegemaakt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van moeilijke woorden en samengestelde zinnen, die kinderen jonger dan 11 lastig kunnen begrijpen. Bovendien zijn de fijn getekende zwart/wit illustraties meer geschikt voor kinderen van deze leeftijd.

 

MarcellaDeze recensie is geschreven door Marcella de Bruin. Marcella is leerkracht in groep 6 en 8 en geeft één keer per week gymles. Ze vindt het heerlijk om te lezen en gebruikt sommige boeken die ze recenseert voor Mediasmarties in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 11+ JR

De wereld van Sofie

De wereld van Sofie

De wereld van Sofie

Meer weten...

Boek 11+ JR

Yakanuko: Een gevaarlijke opdracht

Yakanuko: Een gevaarlijke opdracht

Yakanuko: Een gevaarlijke opdracht

Meer weten...

TV & Film 11+ JR

Lover of Loser

Lover of Loser

Lover of Loser

Meer weten...