Productie-detail

Teletubbies Vakantieboek

Teletubbies Vakantieboek

Boek VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
40 waarderingen

Samen lezen en spelletjes doen met het Teletubbies Vakantieboek.

SanomaMedia. Vakantieboek. ?4,99. 48. 2012.

Beschrijving inhoud

De Teletubbies is een boek over vier poppen (Po, Tinky Winky, Laa-Laa en Dipsy)  in een vrolijk fantasielandschap. Ze onderscheiden zich van elkaar met hun kleur en eigen favoriete speelgoed.

In het boek worden jonge kinderen uitgenodigd om met opdrachtjes aan de slag te gaan. Er zijn zoek- en kleurplaten, teken -, en knutselopdrachten. Ook zijn er vier (voorlees)verhalen in het boek. In de verhaaltjes gaat steeds iets mis. Gelukkig lukt het de Teletubbies alles weer op te lossen. De afbeeldingen in het boek bevatten heldere kleuren (net zoals de Teletubbies zelf) en er zijn allerlei details op te zien (zoals het speelgoed van de Teletubbies, bloemen etc.)

Leeftijdsadvies

Het vakantieboek is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar oud. Tweejarigen zullen zich aangetrokken voelen tot de afbeeldingen met de felle kleuren, zoals rood, blauw, geel, groen, oranje en paars. Ook zijn zij in staat om de verschillende afbeeldingen en details op een pagina te overzien, vinden ze kleine zoekopdrachtjes leuk en imiteren ze graag wat anderen doen of zeggen (“Ah-oh”).

De verhaaltjes kunnen tweejarigen goed volgen omdat ze aansluiten bij wat zij spannend, fantasievol en tegelijkertijd vertrouwd vinden. Ook houden tweejarigen ervan dat zinnen of woorden herhaald worden en dat verhaaltjes zich in het hier en nu afspelen.

Niet alle opdrachten in het boek zijn echter voor tweejarigen geschikt. Een deel van de opdrachten sluit beter aan bij driejarigen. Vormen herkennen, tellen en knippen met een schaar kan voor een tweejarige nog een moeilijke opgave zijn.

Kinderen van deze leeftijd zullen, ook al kunnen zij nog niet lezen, in het boek veel kunnen bekijken. Willen zij echter de opdrachtjes doen en de verhaaltjes goed kunnen begrijpen, dan hebben zij iemand nodig die hen daarbij helpt.

Jullie mening

Meer van Teletubbies

TV & Film 1+ JR

Teletubbies

Teletubbies

Teletubbies

Meer weten...

Website 2+ JR

Teletubbies

Teletubbies

Teletubbies

Meer weten...

Ook leuk

Boek 2+ JR

Zappelin Vakantie Doeboek

Zappelin Vakantie Doeboek

Zappelin Vakantie Doeboek

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

De Tumblies

De Tumblies

De Tumblies

Meer weten...

Game 2+ JR

Doen alsof

Doen alsof

Doen alsof

Meer weten...