Productie-detail

Tangramkat

Tangramkat

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Dit speelprentenboek heeft niet voor niets de Zilveren Griffel én de Zilveren Penseel 2017 gewonnen.

Maranke Rink. Martijn van der Linden. Lemniscaat. Prentenboek. €16,95. 9789047707950. 50. 2016.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • 50 pagina's
  • Winnaar Zilveren Griffel en Zilveren Penseel 2017
  • Kinderboekenweek 2017

Beschrijving inhoud

In het speelprentenboek Tangramkat maakt een jongen een tangramkat. Een tangram is een chinese puzzel dat bestaat uit zeven stukjes. Wanneer hij op zoek gaat naar een vriendje voor de kat passeren allerlei tangramfiguren de revue. Leuk, want deze figuren kan je ook zelf (proberen te) maken.

Dit speelprentenboek heeft niet voor niets de Zilveren Griffel én de Zilveren Penseel 2017 gewonnen. Op de allereerste pagina staat de tekst ‘Ik zat me te vervelen en toen gaven ze me een puzzel.’ Daaronder staat een blauw vlak, ter grootte van een vouwblaadje, en de tekst ‘Dit is hem.’ Ondanks dat je daar stippellijntjes mist om er meteen een vouwblaadje bij te pakken en mee te puzzelen, gaat de introductie van de puzzel naadloos over in het verhaal. En dat verhaal wekt de interesse en houdt die vast. Tangramkat is een bijzonder verrassend en grappig verhaal, omlijst met prachtige illustraties die alle ruimte krijgen op de grote witte pagina’s. Aan het vind je dé verrassing: de echte puzzelstukjes uit het boek! Het puzzelen start. Ben je een geoefende tangrammer? Probeer dan eens de tien figuren zonder hulplijnen. Naast de knappe teksten en prachtige illustraties is de combinatie prentenverhaal én puzzelen een echte x-factor voor een aanwinst op de kinderopvang. Twee-in-een. Urenlang lees- én speelplezier. 

Leeftijdsadvies

Tangramkat is geschikt voor kleuters vanaf 4 jaar. Wil je tips voor in de groep? Ga dan naar de pagina van de Media van de Week van Kind & Media en klik links op Tangramkat!

Jullie mening

Ook leuk

App 4+ JR

Memory Train (Geheugen Trein)

Memory Train (Geheugen Trein)

Memory Train (Geheugen Trein)

Meer weten...

Boek 4+ JR

Het Bijzondere Beestjes Boek

Het Bijzondere Beestjes Boek

Het Bijzondere Beestjes Boek

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Sprookjesboom de film

Sprookjesboom de film

Sprookjesboom de film

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren