Productie-detail

't verrukkelijke kinderbakboek

't verrukkelijke kinderbakboek

Boek VAN 6 T/M 12 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Achtentwintig recepten en handige tips voor beginnende bakkers: daar ben je wel even zoet mee!

Rutger van den Broek en Mark Haayema. Emanuel Wiemans. Rubinstein. Kinderbakboek. € 22,99. 9789047626671. 148. 2019.

Omschrijving

De familie Bakker is het liefst de hele dag in de weer met bloem, eieren, boter en suiker. Het hele jaar door maken ze de lekkerste baksels: cheesecakejes met aardbeien in de lente, strandkoekjes in de zomer, rozijnenbollen in de herfst, en 's winters natuurlijk kruidnoten en kerstkransjes. En wat te denken van de honnepon, een ratjetoe of verwentelteefjes? Je leest erover in 't verrukkelijke kinderbakboek van Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek en kinderboekenschrijver Mark Haayema. Ze maakten samen dit boek met 28 recepten, handige tips voor beginnende bakkers, smakelijke verhalen en grappige gedichten. 


Oordeel

Dit kinderbakboek is een feestje voor de zintuigen. Het bevat natuurlijk recepten om de meest heerlijke taarten en koeken te bakken (en te proeven), maar het is meer dan een receptenboek. Het staat vol met korte verhalen, weetjes en grappige gedichten. Je krijgt als het ware een kijkje in de keuken van de familie bakker en draait een jaar met ze mee. Met in elk jaargetijde nieuwe verhalen of gedichten om (voor) te lezen. Het boek bevat grappige illustraties van Emanuel Wiemans en prachtige foto's van Saskia Lelieveld waardoor het ook een lust voor het oog is. Maar last but not least, nodigt het boek uit om snel zelf (samen) aan de slag te gaan. Want al dat lekkers, dat wil je toch proeven! Een enorme aanrader dus!


Leeftijdsadvies

Kinderen vanaf een jaar of zes zullen hier vooral van genieten. Niet alleen van de verhalen en gedichten, maar ook omdat ze samen kunnen gaan bakken! 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Nick Battle

Nick Battle

Nick Battle

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

De Speurneuzen

De Speurneuzen

De Speurneuzen

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Een luizenleven (A Bug's Life)

Een luizenleven (A Bug's Life)

Een luizenleven (A Bug's Life)

Meer weten...