Productie-detail

Superjuffie!

Superjuffie!

Boek VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
8 waarderingen

Juf Josje heeft een nieuwe baan als juf van groep 5, maar elke keer als ze een dier in nood hoort, moet ze daar op af...als Superjuffie!

Janneke Schotveld. Annet Schaap. Van Holkema & Warendorf. (Voor)leesboek. ?12,50. Ook beschikbaar als e-book. 978-904-751-494-7. 143. 2011.

Beschrijving inhoud

Josje is net verhuisd naar een huisje aan de rand van het stadspark. Ze gaat beginnen met een nieuwe baan als juf van groep 5 op basisschool de Inktvis. Maar er is iets bijzonders met Juf Josje: zodra ze een dier in nood hoort, moet ze daar heen. Ze neemt dan een hap van het schoolkrijt en verandert dan in Superjuffie, want alleen dan kan het dier helpen. Juf Josje moet vaak overdag op pad, dus ook al ze op haar werk zit, hoe lang kan ze dit verborgen houden voor haar leerlingen en collega's en bovenal de norse schooldirecteur? En dan gebeurt er ook nog iets raars in de dierentuin waar Superjuffies hulp echt nodig is...

Dit (voor)leesboek speelt zich voornamelijk af op school, bij juf Josje thuis, op straat en in de dierentuin. Een paar leerlingen uit de klas komen prominent naar voren. Op bijna elke pagina staat een pen-illustratie. Deze zwart-wit illustraties versterken de sfeer van het verhaal en beelden een situatie uit. Er komt veel humor voor tijdens het voorlezen, vooral in de situaties waarin Juf Josje in Superjuffie wil veranderen en andersom. Vaak moet Superjuffie een dier meenemen naar de klas, maar dit mag de directeur natuurlijk niet te weten komen! Gelukkig helpen de kinderen haar vaak uit de brand (als ze weten dat Juf Josje in Superjuffie kan veranderen). Er komen niet veel moeilijke woorden voor. Dialogen worden cursief weergegeven en bevatten korte zinnen.

Leeftijdsadvies

Het (voor)leesboek is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. Kinderen vanaf 8 jaar houden van karikaturen en overdrijvingen, dit vinden ze terug in Superjuffie. Daarnaast houden ze nog van magisch denken, ze beleven plezier aan iets wat ze zelf niet zouden durven. Superjuffie doet dit juist wel. Het verhaal is tevens deels realiteit (kinderen gaan naar school en moeten een dictee doen) en deels fantasie (Superjuffie). Tot slot vinden kinderen van 8 jaar het prettig als een verhaal met illustraties wordt ondersteund. Ook is de voorkant voor hen belangrijk bij de keuze van een boek. De voorkant van dit boek toont met de titel aan dat het een vrolijk en grappig boek is omdat ze vrouw boven de stad zien vliegen met twee biggetjes in haar hand.

Jullie mening

Meer van Janneke Schotveld

Boek 7+ JR

Luisterboek: Superjuffie!

Luisterboek: Superjuffie!

Luisterboek: Superjuffie!

Meer weten...

Boek 8+ JR

Oma ontsnapt!

Oma ontsnapt!

Oma ontsnapt!

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 9-12 JR

ReChill

ReChill

ReChill

Meer weten...

App 9+ JR

Clash of Clans

Clash of Clans

Clash of Clans

Meer weten...

TV & Film 9-12 JR

Welkom in de Gouden Eeuw

Welkom in de Gouden Eeuw

Welkom in de Gouden Eeuw

Meer weten...