Productie-detail

Superjuffie komt in actie!

Superjuffie komt in actie!

Boek VAN 7 T/M 12 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
7 waarderingen

Zal het Superjuffie lukken om het stadspark en de 200 jaar oude eik te redden?

Kenmerken

  • Leesboek
  • Schooljuf, protest
  • Uitleg moeilijke woorden
  • Zwart/wit illustraties

Beschrijving inhoud

Het boek Superjuffie komt in actie! vertelt het verhaal over juf Josje die een bijzonder geheim met zich meedraagt. Ze kan namelijk dieren in nood redden. Het schooljaar loopt ten einde en de zomervakantie staat voor de deur. Maar juf Josje blijft niet stil zitten, wanneer de burgemeester aankondigt dat hij grote plannen heeft om het stadspark te vernieuwen. De 200-jaar oude eik zal worden vervangen door ‘nieuwe natuur’ die volledig te besturen is door middel van een computersysteem. Juf Josje maakt zich ernstig zorgen om alle dieren die er in het park leven. Zal het haar lukken om te voorkomen dat de plannen van de burgemeester doorgaan?

Zodra je het boek openslaat, maak je deel uit van een bijzonder verhaal waarvan jij het grote geheim kent. Je wordt meteen meegenomen in een wonderlijke wereld die draait om een bijzondere leerkracht genaamd juf Josje. Het verhaal wordt erg beeldend verteld en ondersteund door diverse zwart/wit afbeeldingen. Verder heeft het een logische opbouw en worden moeilijke woorden toegelicht. Zo legt juf Josje uit: ‘een persconferentie is een uitleg voor mensen van de krant en de televisie’. Het boek bevat hilarische taferelen, waar kinderen erg om zullen moeten lachen. Zoals wanneer juf Josje op haar billen buiten op de stoep landt. Of haar rokje afveegt en haar tong uitsteekt naar de dichte deur. Ook de moderne technologie waarvan gebruik wordt gemaakt zal hen aanspreken.

Leeftijdsadvies

Het boek Superjuffie komt in actie! sluit wat leef- en belevingswereld betreft aan bij kinderen vanaf 7 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen opkijken tegen de heldendaden die juf Josje verricht en erg moeten lachen om haar ondeugende en ondoordachte acties, zoals wanneer ze inbreekt bij de burgemeester. Het verhaal is fantasierijk, eigentijds en spannend, want je kunt je wel voorstellen: een vliegende juf is toch echt de allerleukste juf van Nederland! En daar kunnen de meeste kinderen alleen maar van dromen.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 7+ JR

Kijk- en ontdek Atlas

Kijk- en ontdek Atlas

Kijk- en ontdek Atlas

Meer weten...

Game 7+ JR

Rayman Origins

Rayman Origins

Rayman Origins

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Spetter en het Romanov Raadsel

Spetter en het Romanov Raadsel

Spetter en het Romanov Raadsel

Meer weten...