Productie-detail

Stanneke sneeuwmanneke

Stanneke sneeuwmanneke

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Een kleine sneeuwman wil niet langer stilstaan, maar bewegen.

Guido van Genechten. Clavis. Prentenboek. ?15,95. 9789044814040. 32. 2010.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Sneeuwpop, winter
  • Weinig tekst
  • Panoramatekeningen

Beschrijving inhoud

Stanneke Sneeuwmanneke is een prentenboek over een klein sneeuwpopje dat de hele dag niets anders doet dan stilstaan. Van Sneeuwsoldaat en meneer Buishoed mag hij absoluut niet bewegen. Maar op een dag heeft Stanneke schoon genoeg van het stilstaan en wil eindelijk eens bewegen.

Het boek bestaat uit een harde, stevige kaft met papieren bladzijden. Per twee bladzijden wordt er een blokje tekst weergegeven, voorzien van een panoramatekening waarop het vertelde staat afgebeeld. De prenten zijn mooi en gedetailleerd vormgegeven. Het kind herkent hierdoor niet alleen de sneeuwpoppen, maar ook de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt (de weide) en de winterse weersomstandigheden. De zinnen zijn kort en bestaan uit eenvoudige woorden.

Leeftijdsadvies

Stanneke Sneeuwmanneke is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Zij zullen de sneeuwpoppen associëren met het seizoen winter en de situatie van Stanneke (iets willen maar het niet mogen van grote mensen) herkennen. Ook het weglopen, en daardoor ondeugend zijn van Stanneke is aantrekkelijk voor deze doelgroep, ze lezen immers graag over ondeugende streken. Het verhaal bevat slechts enkele personages. Dit maakt het boek overzichtelijk en makkelijk te begrijpen. Daarnaast loopt het verhaal goed af, iets wat voor vierjarigen erg belangrijk is.

 

ShelleyDeze recensie is geschreven door Shelley van Dijk. Shelley is werkzaam als online marketeer, maar haar passie voor jeugdmedia is ontstaan tijdens haar studies. Ze schrijft het liefst over (jeugd)literatuur. Daarnaast blogt ze over films, series en televisieprogramma's. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Monsterboek

Monsterboek

Monsterboek

Meer weten...

Boek 4+ JR

Max en de maximonsters

Max en de maximonsters

Max en de maximonsters

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Tork

Tork