Productie-detail

Ssst! De tijger slaapt

Ssst! De tijger slaapt

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Dit boek is verkozen tot prentenboek van het jaar 2018 en stond centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen van dat jaar.

Apple App Store
Britta Teckentrup. Gottmer. Prentenboek. € 13,99. 9789025765460 . 32. 2016.

Beschrijving

Het prentenboek Ssst! De tijger slaapt stond centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen van 2018. In het mooi vormgegeven boek ligt tijger te slapen. Op zich niets mis mee, maar hij ligt wel in de weg voor de andere dieren. Hoe komen ze langs de tijger zonder dat hij wakker wordt? De dieren hebben allemaal een idee hoe ze zelf langs de tijger kunnen komen, maar dan moeten de kinderen wel helpen om te zorgen dat de tijger blijft slapen. Zou het de dieren lukken? En waarom willen ze eigenlijk met al die ballonnen langs de tijger?

Oordeel

Ssst! De tijger slaapt is niet voor niets uitgekozen tot prentenboek van het jaar 2018. Het is een goed, grappig en spannend verhaal en betrekt kinderen vanaf de eerste pagina. Het prikkelt ze om mee te denken en daagt ze uit om te bewegen en mee te spelen. In de bijbehorende app komt het verhaal nog meer tot leven. Daarbij bevat het ook het liedje dat speciaal voor het boek is gemaakt én bevat de app verschillende spelletjes. Een mooie combinatie van verschillende media dus. Tot slot biedt het verhaal voldoende aanknopingspunten om er verschillende spelactiviteiten aan te koppelen. Aan de slag dus!

Leeftijdsadvies

Ssst! De tijger slaapt is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. 

Jullie mening

Ook leuk

App 3+ JR

Dr. Panda Brandweer

Dr. Panda Brandweer

Dr. Panda Brandweer

Meer weten...

Website 3+ JR

Disney Junior

Disney Junior

Disney Junior

Meer weten...

App 3+ JR

Sago Mini Monsters

Sago Mini Monsters

Sago Mini Monsters

Meer weten...