Productie-detail

Spuit Elf: lente, zomer, herfst en winter

Spuit Elf: lente, zomer, herfst en winter

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Een vrolijk boek over Spuit Elf. Een kleine brandweerolifant die grote heldendaden verricht.

Harmen van Straaten. Harmen van Straaten. Kluitman. Voorleesboek. ?12,95. 9789020682427. 48. 2011.

Beschrijving inhoud

Spuit Elf is een echte brandweerolifant. Hij wil niets liever dan branden blussen en woont in een kazerne. Het boek 'Spuit Elf: lente, zomer, herfst en winter' bevat vier verhalen over Spuit Elf en zijn vriendjes Rico, Neil en Bella. Samen staan ze altijd klaar om anderen te helpen. Maar zelfs als er geen brand is zijn ze er. Bijvoorbeeld om een vogeltje terug naar zijn nest te brengen.

De vier avonturen die in dit boek staan, spelen zich allemaal af in een ander seizoen. Dit is te herkennen aan de titel van het hoofdstuk en het avontuur wat daarin beleefd wordt. Zo zakt Rico door het ijs, wat een duidelijk kenmerk is voor de winter. Op de kaft van het boek is Spuit Elf te zien samen met zijn vriendjes. Wanneer het boek opengeslagen wordt, zijn ze daar nog een keer te zien. Hierdoor maken kinderen snel kennis met de hoofdkarakters uit het boek. De tekst is gemakkelijk, met korte zinnen. De afbeeldingen zijn erg leuk vormgegeven. Zo zijn grappige details, zoals een kleine brandweerwagen die naast het bed van Spuit Elf staat. Of een muur waar 'Spuit 11' op geschreven staat. Een aantal prenten zijn zo groot als de pagina. Anderen staan wat kleiner boven of onder de tekst. Aan het boek zit een leeslint vastgemaakt. Hierop zijn Spuit Elf, Rico, Neil en Bella te zien. Achterin is het 'Brandweerliedje' te vinden. Deze is op rijm gemaakt.

Leeftijdsadvies

'Spuit Elf: lente, zomer, herfst en winter' is een leuk voorleesboek voor kinderen vanaf 4 jaar. De menselijke karakters spreken kinderen van deze leeftijd erg aan. Zo hebben alle personages in het boek kleertjes aan en kunnen ze praten. Door het vlotte tekstgebruik en de aantrekkelijke illustraties hebben kinderen geen moeite om hun aandacht bij het verhaal te houden. De verhaaltjes hebben een opbouwende spanning, maar lopen uiteindelijk allemaal goed af.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Jack de Aap

Jack de Aap

Jack de Aap

Meer weten...

Game 4+ JR

Luqo Spellenreeks

Luqo Spellenreeks

Luqo Spellenreeks

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Samson & Gert: Hotel Op Stelten

Samson & Gert: Hotel Op Stelten

Samson & Gert: Hotel Op Stelten

Meer weten...