Productie-detail

Sproet en de straathaaien

Sproet en de straathaaien

Boek VAN 4 T/M 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Lees- en doeboek met acht verhalen over Sproet in het verkeer.

Annemieke Friesen. Ingrid Friesen. Veilig Verkeer Nederland. Voorleesboek. €12,50. 9789071052781. 2018.

Beschrijving inhoud

Sproet en de straathaaien bevat acht verhalen met een zoek/-kijkplaat, vragen, doe-activiteiten en tips voor opvoeders. Ouders en kinderen boden input voor dit boek van Veilig Verkeer Nederland om spelenderwijs bezig te zijn met verkeer. Sproet zit in groep 2 en beleeft alledaagse avonturen, waarin het verkeer een rol speelt. Voorin stellen Sproet en haar vriendjes zich voor en achterin het boek staan antwoorden en oplossingen beschreven.

Dit boek is een goed initiatief, want er zijn niet zoveel media waarin het verkeer een rol speelt. De illustraties ogen een beetje ouderwets (jaren ’80), maar kinderen zitten daar niet mee. Zij vallen voor de vrolijke sfeer, met humor en vriendelijke uitstraling. De doe-activiteiten, vragen en tips geven het boek een grote meerwaarde. Er is bijvoorbeeld een verkeersbingo beschikbaar (leuk!). De vragen zetten aan tot denken  en betrekken kinderen bij het verhaal en het verkeer (Hoe ga jij het liefste naar school? Waarom?). De tips geven een dubbele laag aan het boek. Het zijn eye-openers, specifiek gericht op ouders, en bieden een inspiratie voor praktische toepassing ervan in de dagelijkse opvoeding. Tekstueel is het boek niet op alle fronten even sterk. Sommige zinnen lopen wat lastig en hier en daar zijn er wat tekstfoutjes. De typografische accenten in de tekst dragen dan wel weer extra bij aan de vrolijkheid die het boek uitstraalt.

Al met al een waardevolle aanwinst, qua onderwerp en zeker ook voor praktisch gebruik op een groep.

Leeftijdsadvies

Sproet en de straathaaien is geschikt voor kinderen van 4 tot 6 jaar (kleuters). Wil je weten hoe je dit boek inzet in de opvang? Ga dan www.kindmedia.nl/mediatips.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Feest in de trein

Feest in de trein

Feest in de trein

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Jungle Beat

Jungle Beat

Jungle Beat

Meer weten...

Boek 4+ JR

Ik heb een geheim

Ik heb een geheim

Ik heb een geheim

Meer weten...