Productie-detail

Slim zoeken op internet

Slim zoeken op internet

Boek VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Zoek slim en vind alles razendsnel op het internet!

Maarten Sprenger. De Wereld van Bovenaf . Informatief boek. ?17,50. 978-90-820833-0-9 . 109. 2013.

Kenmerken

  • Informatief
  • Internet
  • Zelf doen 
  • Tips en trucs 
  • Bij de computer 

Beschrijving inhoud

Slim zoeken op internet neemt je in tien stappen mee in de wereld van zoekmachines. De stappen zijn rustig opgebouwd. Zo leer je waarom slim zoeken handig is, je maakt kennis met hoe een zoekmachine als Google eigenlijk werkt, je krijgt tips over welke websites handig zijn voor kinderen en trucs om bepaalde informatie sneller te vinden. Na het zoeken van informatie in tekst komt ook het zoeken van foto’s en video’s aan bod. Aan het einde gaat de schrijver nog iets meer de diepte in. Daar leert hij je hoe je kan checken of en wanneer informatie betrouwbaar is.

De tien hoofdstukken zijn redelijk chronologisch opgebouwd, maar zijn ook in een andere volgorde te lezen. Dit geldt vooral voor kinderen die al iets meer weten over het onderwerp. Het boek bestaat uit een combinatie van informatie en opdrachten om de net gelezen informatie zelf in praktijk te oefenen. Deze opdrachten vindt je onder de kopjes ‘Zelf doen’ en ‘Check het zelf’. Dit boek is thuis te gebruiken, alleen of met de ouders ernaast. Het kant handig zijn als het kind al bezig is met een werkstuk, maar het kan ook zomaar gelezen worden om te ontdekken. Ook op school of in de bibliotheek achter de computer kan het boek goed gebruikt worden.

Leeftijdsadvies

Slim zoeken op internet is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Voor deze kinderen is het belangrijk dat ze direct betrokken raken en worden uitgenodigd om zich in te leven. Het kind wordt direct aangesproken en de lezer spreekt altijd over ‘we’ of ‘je’. De hoofdstukken zijn duidelijk opgedeeld en samenhangend, iets waar op deze leeftijd vaak behoefte aan is. Er komen soms moeilijke of Engelse woorden in voor, maar die worden vrijwel altijd uitgelegd.

 

ElineDeze recensie is geschreven door Eline van Leeuwe. Eline studeert Journalistiek aan de Hoogeschool Utrecht. Ze specialiseert zich in televisie en interesseert zich voor de doelgroep jeugd. Door te schrijven voor Mediasmarties hoopt ze zich te blijven ontwikkelen op het gebied van deze doelgroep. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8-12 JR

Het geheim van de YouTube-ster

Het geheim van de YouTube-ster

Het geheim van de YouTube-ster

Meer weten...

App 8-11 JR

ONL: Pelle Puzzelt

ONL: Pelle Puzzelt

ONL: Pelle Puzzelt

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Eliot Kid

Eliot Kid

Eliot Kid

Meer weten...