Productie-detail

Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje

Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Pietje Puk heeft hoogtevrees, maar dat kan hij als hulp van Sinterklaas natuurlijk niet gebruiken als hij het dak op moet!

Youp van 't Hek. Marije Tolman. Leopold. Prentenboek. ?10,95. 978-902-586-139-1. 32. 2012.

Beschrijving inhoud

De Zwarte Pieten van Sinterklaas zijn altijd vrolijk, dat komt omdat ze het leukste werk ter wereld hebben: pakjes uitdelen op de verjaardag van Sinterklaas. Alleen is Pietje Puk niet zo vrolijk, hij is namelijk heel klein en daarom lijkt alles voor hem heel hoog en groot en diep. Pietje Puk durft bijna niets vanwege zijn hoogtevrees, hij slaapt zelfs op de grond. Maar Pietje Puk moet toch echt het dak op om zijn werk te doen, zal het hem lukken onder begeleding van grote Piet?

Het betreft een rechthoekig boek met een geplastificeerde kartonnen omslag. Op de voorkant zie je een stapel cadeaus met Sinterklaas die de armen uitstrekt naar een klein Pietje bovenop de stapel. Dit verhalende prentenboek bevat 32 pagina's met paginavullende  prenten. Er wordt veel gebruikt gemaakt van zachte kleuren op de achtergrond, er onstaat hierdoor een warme sfeer. De prenten zijn vaak een totaalopname van de situatie. De prenten zijn scheppend en aanvullend, soms zie je dingen die niet direct in verhaal worden verteld. De lijnen zijn fijn. De zinnen zijn kort en eenvoudig. Het begrip hoogtevrees wordt uitgelegd.

Leeftijdsadvies

Dit prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Pietje Puk maakt een duidelijke emotionele ontwikkeling door, van niets durven tot hoog op de kerktoren klimmen. 4-jarigen vinden het mooi om te zien/lezen dat Pietje Puk een duidelijke ontwikkeling doormaakt. Het verhaal bevat herhaling omdat Pietje Puk steeds moet oefenen. Herhaling vinden deze kinderen ook nog steeds fijn. Vierjarigen zijn in staat om meer te zien op de prenten in het boek omdat ze naast een situatie soms nog meer uitbeelden. Dit komt omdat ze een aandacht beter kunnen verdelen. De hulp van een vriendelijke grote Piet zorgt voor een warme relatie die kinderen van deze leeftijd aanspreekt, tegelijkertijd wordt Pietje Puk zelfstandig, een proces dat ze zelfs ook steeds vaker meemaken.

Sinterklaas Special

Wil je weten welke Sinterklaas tv-programma's, -films, -games of -websites nog meer geschikt zijn voor je kind? Klik hier en lees dit op de speciale Sinterklaas-pagina.

Jullie mening

Ook leuk

App 4-7 JR

Professor Staal

Professor Staal

Professor Staal

Meer weten...

App 4+ JR

My Mosaic

My Mosaic

My Mosaic

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Rubbadubbers

Rubbadubbers

Rubbadubbers

Meer weten...