Productie-detail

Simsalaslim

Simsalaslim

Boek VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Goochel met wetenschap en doe je eigen experimenten. Maak een vulkaan of laat een paperclip drijven. Je leert het allemaal met dit boek.

Claire Laurens. Soledad Bravi. Davidsfonds. Doeboek. ?14,95. 9789059084827. 26. 2013.

Beschrijving inhoud

Met 'Simsalaslim' goochelen kinderen met wetenschap. In het boek staan verschillende experimentjes die uitgevoerd kunnen worden met huis, tuin- en keukenspullen. Alles wordt stap voor stap uitgelegd en ondersteund met grappige illustraties.

Een telefoon maken met yoghurtpotjes, of een zelfgemaakte vulkaan laten uitbarsten? Het kan allemaal na het lezen van dit boek. Kinderen kunnen de stappen bij elk experiment volgen om het te laten slagen. Bij elke proef staat onderaan de pagina uitgelegd hoe het werkt. Een voorbeeld hiervan is de telefoon die gemaakt wordt van yoghurtpotjes en touw. Hierbij staat: "Hoe werkt het? Als je spreekt, trilt je stem. Deze trillingen verplaatsen zich door het touw naar de luisteraar. Opgelet: dit werkt enkel als het touw strak gespannen is." Op elke pagina is ook een leuke afbeelding te zien, met hierop een jongetje en een diertje. Deze illustraties bevatten humor en zijn vormgegeven in een soort stripvorm. In het boek komen een aantal moeilijke woorden en termen voor zoals: "evenwijdige stroken" of "flacon". Ook weten veel kinderen waarschijnlijk niet wat "bicarbonaat" is, dat bij één van de proeven gebruikt moet worden. Deze woorden worden niet uitgelegd, waardoor kinderen soms hulp nodig hebben van een volwassene.

Leeftijdsadvies

'Simsalaslim' is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Zevenjarigen vinden het leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Ze zijn erg nieuwsgierig en willen graag zo veel mogelijk weten en leren. In 'Simsalaslim' wordt de 'hoe werkt het' vraag gelijk beantwoord nadat ze de proef hebben uitgevoerd. Kinderen maken op een actieve en speelse manier kennis met wetenschap, waarbij ze de experimenten zelf kunnen uitvoeren. Daarnaast is hun leesvaardigheid in zoverre ontwikkeld dat ze de tekst kunnen lezen en grotendeels begrijpen. Bij sommige experimenten is de hulp van een ouder nodig, omdat deze nog wat ingewikkeld zijn.

Jullie mening

Ook leuk

Game 7+ JR

Animal Crossing: Let's go to the City

Animal Crossing: Let's go to the City

Animal Crossing: Let's go to the City

Meer weten...

App 7+ JR

GoTopo

GoTopo

GoTopo

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Princess Stories Vol 3: Echte Schoonheid Zit Van Binnen

Princess Stories Vol 3: Echte Schoonheid Zit Van Binnen

Princess Stories Vol 3: Echte Schoonheid Zit Van Binnen

Meer weten...