Productie-detail

Sammie en Nele in Artis

Sammie en Nele in Artis

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Wat zullen Sammie en Nele allemaal meemaken als opa ze meeneemt naar Artis?

Nelleke de Boorder . Dick Matena. Kluitman. Kinderboek. 13,95. 9789020682823. 32. 2014.

Beschrijving inhoud

Het prentenboek ‘Sammie en Nele in Artis’ vertelt het verhaal over de vriendjes Sammie en Nele die bij elkaar in de straat wonen. Samen met opa gaan ze een dagje naar de dierentuin. Hier komen ze allerlei dieren tegen zoals kamelen, apen, een miereneter, pinguïns, zeeleeuwen, een wandelende tak en giraffen. Door goed naar de dieren te kijken en naar opa te luisteren leren Sammie en Nele een hoop nieuwe feitjes. Zo wordt een bezoekje aan de dierentuin niet alleen leuk maar ook nog eens erg leerzaam. 

Dit voorleesboek bevat kleurrijke prenten die het verhaal tot leven laten komen. Het verhaal is op rijm geschreven, waardoor het prettig voorleest. Er is duidelijk aangegeven welk karakter welke tekst uitspreekt. Dit nodigt uit om de rollen te verdelen en ieder de tekst van zijn eigen karakter voor te laten lezen. Ook kun je hierdoor varieren met verschillende stemmetjes tijdens het voorlezen. Het prentenboek heeft ook een humoristisch tintje door uitspraken als ‘Dus voor die mieren is dat broodje net een gebakje? Nou, dan heb ik toch liever snoep uit een zakje'.

Leeftijdsadvies 

Qua leef- en belevingswereld sluit het prentenboek ‘Sammie en Nele in Artis’ aan bij kinderen vanaf 3 jaar. Bij deze leeftijd past een onderwerp als ‘een dagje naar de dierentuin’ erg goed, waardoor kinderen zich identificeren met de hoofdpersonen Sammie en Nele. Daarnaast beseffen driejarige kinderen dat de tekst en de prenten één verhaal vormen. Ook zijn kinderen op deze leeftijd nieuwsgierig en stellen ze veel vragen. Hier speelt dit prentenboek op in door op een leuke manier informatie over de dieren uit de dierentuin te geven. 

Jullie mening

Ook leuk

Boek 3+ JR

Zoevende Zebra

Zoevende Zebra

Zoevende Zebra

Meer weten...

Game 3+ JR

Dora - Redt het Land van Kristal

Dora - Redt het Land van Kristal

Dora - Redt het Land van Kristal

Meer weten...

Boek 3+ JR

Bij de neus genomen

Bij de neus genomen

Bij de neus genomen

Meer weten...