Productie-detail

Sam Schoffel lost het op!

Sam Schoffel lost het op!

Boek VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
6 waarderingen

Ga mee op speurtocht met meester-speurder Sam Schoffel en los de zaak op!

Paul van Loon. Jan Jutte. Zwijsen. Leesboek. €13,95. 0789048709847. 90. 2011.

Beschrijving inhoud

Sam Schoffel is een meester-speurder, een detective. Samen met haar speurhond Huub lost ze alle zaken op. In 'Sam Schoffel lost het op' is Floor haar schildpad Ben kwijt. Sam gaat meteen van start. De moeder van Floor is de eerste verdachte, maar er volgen er nog meer: Joost (ook wel H2O), Vera Prima, Bob de Baas en meneer Hein. Als ze niet meer verdacht zijn streept Sam ze door in haar notitieboekje en gaat ze verder op zoek naar de echte dader. Uiteindelijk weet Sam Schoffel de zaak op te lossen, want Sam Schoffel lost iedere zaak op.

Na het verhaal over de verdwijning van schildpad Ben vraagt Sam Schoffel hulp van de lezer. Samen met Sam Schoffel gaat de lezer een zaak oplossen: de verdwijning van konijn reus. Door verschillende raadsels op te lossen kom je steeds dichter bij de verdachte. Zo ga je sporen zoeken, een geheimschrift ontcijferen, een puzzel oplossen, ontcijfer je wat Snelle Jelle zegt, zoek je het konijn en zoek je naar de achternaam van de verdachte. Op de laatste pagina van het boek staat 'Het Sam Schoffellied'.

Het leesboek 'Sam Schoffel lost het op!' is geschreven op het niveau AVI E4. Het boek heeft een rode elastiek over de omslag, hierdoor lijkt het boek op het notitieboekje dat Joost (H2O) voor Sam maakte. Tijdens de speurtocht wordt het verhaal aangevuld met verschillende illustraties die afwisselend zijn van beeldvullende illustraties tot kleine illustraties. Verder geeft Sam Schoffel de lezer tips (bijvoorbeeld alle hulp is welkom bij een zaak, een detective moet goed nadenken) om een goede speurder te worden. Deze tips zijn geel gemarkeerd. Sam Schoffel stelt zich in het eerste hoofdstuk voor aan de lezer, alles wordt vertelt vanuit het perspectief van Sam. Als er een nieuw personage in het verhaal voor komt wordt deze eerst 'voorgesteld'.

Leeftijdsadvies

Het leesboek 'Sam Schoffel lost het op!' is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het niveau AVI E4 sluit aan op het leesniveau van kinderen van deze leeftijd. De nadruk in het boek ligt op het oplossen van de zaak: schildpad Ben. Achtjarigen lezen graag een verhaal waar de nadruk ligt op een hoofdpersoon die een probleem oplost. Na het verhaal over de zaak schilpad Ben mag de lezer zelf aan de slag als speurder. Om achter de dader te komen moet het kind een aantal taalraadsels oplossen. Kinderen vanaf 8 jaar zijn in staat om deze raadsels op te lossen. Tot slot vinden kinderen van 8 jaar het prettig als een verhaal met illustraties wordt ondersteund. Ook is de voorkant voor hen belangrijk bij de keuze van een boek. Dit boek lijkt op het notitieblokje van Sam Schoffel. Kinderen zullen zich hierdoor een echte speurder voelen.

Bijzonderheden

De zaak van de verdwijning van konijn Reus (die het kind zelf op kan lossen) is ook verkrijgbaar als applicatie. Lees hier de inhoudsbeschrijving en leeftijdsadvies van de app Sam Schoffel.

Beluister 'Het Sam Schoffellied'

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Het regent gehaktballen

Het regent gehaktballen

Het regent gehaktballen

Meer weten...

Boek 8+ JR

Nickelodeon Funboek

Nickelodeon Funboek

Nickelodeon Funboek

Meer weten...

TV & Film alle

Free Birds

Free Birds

Free Birds

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren